vrtić maslačak Large

U razdoblju od 2. do 17. svibnja, koliko su trajale prijave za upis u pedagošku godinu 2023./2024.,  Dječji vrtić „Maslačak“ zaprimio je ukupno 79 zahtjeva, od čega će u redovni program biti upisano 50 nove djece, raspoređeno po svim objektima vrtića, doznajemo od Katarine Lahovsky Kobetić, ravnateljice pakračkog vrtića.

Preostalih 29 zahtjeva je odbijeno zbog nedovoljnog broja bodova, ne ispunjavanja uvjeta koji se odnosi na propisanu dob djece ili zbog priložene nepotpune dokumentacije. „Prema novom Pravilniku o upisima, roditelji su uz priloženu dokumentaciju mogli prikupiti bodove po raznim kategorijama, a bodovna lista je osmišljena iz razloga davanja prednosti zaposlenim roditeljima s područja našeg grada. Prednost pri upisu su imala također djeca s navršenih 4 godine do 1. travnja, što propisuje Zakon o predškolskom odgoju“, rekla je ravnateljica i dodala da je preostalo još 12 slobodnih mjesta za upis u podružnici Donja Obrijež, za djecu od 3 godine do polaska u školu.

Mjesto u vrtiću može se osloboditi ukoliko netko odustane od upisa ili ispiše dijete iz privatnih razloga tijekom pedagoške godine, odnosno ukoliko korisnici krše svoje obveze koje proizlaze iz Općih akata vrtića kao i Ugovora o međusobnim pravima i obvezama Dječjeg vrtića Maslačak Pakrac i korisnika usluga, navodi se u Pravilniku o upisu djece u DV „Maslačak“.