biciklijada

Tradicionalna 22. po redu biciklijada bit će održana u nedjelju, 9. srpnja, s početkom u 17 sati na prostoru pakračke tržniceu organizaciji Turističkih zajednica Pakraca i Lipika.

Trasa biciklijade započet će od Ulice Matice Hrvatske, nastavit će se uz nasip rijeke Pakre, a Lipičani će se moći priključiti oko 17.40 sati kada se u Ulici Marije Terezije, kod gradske uprave, kreće prema Pakurnovcu, gdje će biti cilj ovogodišnje biciklijade. I ove godine, zahvaljujući Sportskoj zajednici grada Pakraca, sudionici će moći besplatno iznajmiti e-bicikl, za što je potrebna prethodna rezervacija zbog ograničenog broja bicikala.

Na cilju biciklijade osigurani su voda i sendviči te zabavan sadržaj uz tombolu i nagrade za najmlađeg i najstarijeg sudionika.

„Svake godine okuplja se sve veći broj sudionika – ozbiljnih biciklista, rekreativaca, obitelji s djecom. Cilj biciklijade je rekreacija, druženje, ali i upoznavanje turističkih sadržaja Pakraca i Lipika poznatom "Stazom lipicanca i kune" , uz sigurnu pratnju i podršku DVD Pakrac i PP Pakrac. Mlađe sudionike, do 16 godina,  podsjećamo na obavezu nošenja kacige“, poručuje Gabriela Sabo Seleši, direktorica pakračke Turističke zajednice.

plakat 38