DSC 4889 Medium

Unatoč vrućem nedjeljnom popodnevu, proteklog je vikenda 22. pakračka biciklijada, jedna od redovitih priredbi Pakračkog ljeta, privukla čak 141 sudionika svih uzrasta. Osim domaćih te onih pridošlih iz bliže okolice, na startu ispred pakračke tržnice pojavili su se vozači iz Daruvara, Kutine, Grubišnog Polja i Zagreba.

Biciklisti su provezli uobičajenu dionicu - pored gradskog stadiona, preko pakračkog polja do lipičkog parka gdje su se priključili tamošnji biciklisti. Nastavljeno je preko Raminca i Klise sve do cilja na Pakurnovcu gdje je održan završni program izvlačenja tombole i dodjele nagrada koje je vodio Mario Barać. Uz policijsko osiguranje djelatnika Policijske postaje Pakrac vozače su pratili i članovi pakračkog DVD-a.

FOTOGALERIJA

Glavnu nagradu, poklon bon od 150 eura, koju je osigurala Turistička zajednica Grada Pakraca, osvojio je Zoran Sudar, biciklist iz Daruvara. Prigodnim poklonima nagrađeni su 71-godišnji Zlatko Bahnik, najstariji sudionik, 11-mjesečni Donat Krenek, najmlađi i trogodišnja Antea Martinović koja je bila najmlađa sudionica ovogodišnje biciklijade.

DSC 4914 Medium

Kako nam je rekla Gabriela Sabo Seleši, zadovoljna je ovogodišnjim odazivom biciklista, uz posebne pohvale gostima iz udaljenijih gradova koji već godinama ne propuštaju pakračku biciklijadu. Posebno je zahvalila lokalnim sponzorima koji osiguravaju simbolične nagrade za sudionike biciklijade putem tombole, kao i Biciklima „Tessari“ koji su ove godine za sve bicikliste osigurali zvonca i reflektirajuća svjetla.