slavonski banovac 2022

Pakrački sajam "Slavonski banovac" ove će godine biti održan 14. listopada, a u organizaciji Grada te suorganizaciji Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika, Turističke zajednica Grada Pakraca, Poduzetničkog centar Pakrac te Razvojne agencija PAK-RA.

Riječ je o tradicionalnoj, danas međunarodnoj, priči zamišljenoj kao spoj ruralnog razvoja, gastronomije, kulture, povijesti i tradicije, manifestaciji koja na unikatan način povezuje prošlost i sadašnjost grada Pakraca i predstavlja istinski turistički potencijal. Dokaz tome je prošlogodišnja nagradu „Simply the Best“ u kategoriji festivala, koju dodjeljuje Udruga hrvatskih putničkih agencija i magazin „Way to Croatia“. Osim toga, ove je godine dodijeljeno gotovo 20 tisuća eura od Hrvatske turističke zajednice za projekte lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2023.

Pripreme su u punom jeku kako bi našim sugrađankama i sugrađanima, kao i svim posjetiteljima, mnoštvo zabavnog sadržaja, bogatu gastronomsku i ugostiteljsku ponudu, tradicionalno 8. po redu natjecanje u kuhanju graha – Grahfest, povijesni srednjovjekovni program, kutak za djecu te nastup tamburaškog sastava i veliki večernji koncert, ali i neke nove sadržaje, doznajemo od organizatora.    

Na sajmu se prošle godine predstavilo proizvodima i uslugama 80 izlagača iz Bjelovarsko-bilogorske, Sisačko-moslavačke, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Virovitičko-podravske, Zadarsko-kninske, Požeško-slavonske i Zagrebačke županije te Grada Zagreba. Organizatori vjeruju kako će se ove godine ta brojka povećati jer je manifestacija sve bogatija sadržajem, izlagačima i posjetiteljima. 

"Sajam „Slavonski banovac“ se u proteklim godinama profilirao kao jedna od najznačajnijih i najposjećenijih godišnjih manifestacija u Pakracu. Bogatom ponudom naših izlagača te svim pratećim sadržajima promiče tradicionalne vrijednosti, spajajući potencijale ruralnog razvoja i turizma kao gospodarske grane koja se u ovom dijelu Hrvatske razvija iz godine u godinu" zaključuju iz Grada.