dvd naslovna

Posljedice velikog olujnog nevremena koje 19. srpnja nije zaobišlo ni Pakrac, danonoćno su sanirali vatrogasci s našeg područja. Kućanstva koja su ostala bez dijela ili kompletnih krovova te mnoga urušena stabla najčešće su štete s kojima su se pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava susretali.

„Stotinjak vatrogasaca Pakraca, Prekopakre, Badljevine, Donje Obriježi i Velikog Banovca odradilo je 150 intervencija u pet dana. Koristili smo osam vatrogasnih vozila, a najgore su prošla kućanstva u Ulici Pepe Polaka“, izjavio je Ilija Turković ml., zapovjednik DVD-a Pakrac.

Neslužbeno doznajemo kako je šteta bilo i na kućama pojedinaca koji su članovi vatrogasnog društva, no tek nakon što su izvršili popravke na ostalim kućanstvima, svoja su sanirali posljednja. Iako im je primarna dužnost gasiti požare, članovi vatrogasnih društava iznova su dokazali kako se na njih uvijek može računati u kriznim situacijama. Ovakvo nevrijeme dugo nije zadesilo Pakrac, no kada ga i bude, građanima ulijevaju dodatnu sigurnost svojim hitnim intervencijama. 

dvd

Podsjećamo, 24. srpnja županica Antonija Jozić donijela je Odluku o proglašenju prirodne nepogode zbog olujnog i orkanskog vjetra za pet mjesta Požeško-slavonske županije, među kojima je i Pakrac. Sutra, 1. kolovoza, zadnji je dan prijave štete od prirodne nepogode, a podnosi se Povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda Grada Pakraca, putem e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili u gradskoj upravi Grada Pakraca na adresi Trg bana J. Jelačića 18, Pakrac (prvi kat, ured br. 118), svakim radnim danom od 7 do 15 sati. Za sve dodatne informacije građani mogu nazvati broj telefona 034/411-080.