šreter kusonje

„Ponosni smo što smo sugrađani velikog čovjeka, mirotvorca, koji je u Pakracu i Lipiku ostavio veliki trag“ rekla je Anamarija Blažević, gradonačelnica grada Pakraca, prilikom jučerašnjeg obilježavanja 32. obljetnice otmice dr. Ivana Šretera, održanoj u Pakracu ispred biste dr. Šretera.

Ukazala je nadalje na napore, ustrajnost i konkretne korake Ministarstva hrvatskih branitelja i Uprave za nestale, koji se čine po tom pitanju. „Bio je ravnatelj lipičke bolnice, osnivač HDZ-a u Pakracu i predsjednik Kriznog štaba zapadne Slavonije, ali prije svega bio je izniman čovjek koji je svojim riječima i djelima ostavio neizbrisiv trag u stranicama povijesti i sjećanju svih koji su ga poznavali“, podsjetila je gradonačelnica.



šreter Pakrac
Nešto ranije, odavanjem počasti u Kukunjevcu, na spomen obilježju mjesta otmica dr. Šretera, također su položeni vijenci te je Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika, podsjetio na tragičnu i neizvjesnu sudbinu čovjeka koji je prije svega zagovarao mir u vrijeme nedaća te ljubav prema bližnjemu. U nazočnosti predstavnika Koordinacije pakračko-lipičkih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, pakračkih i lipičkih gradskih izaslanstava i vijećnika, predstavnika Požeško - slavonske županije predvođeni županicom Antonijom Jozić, odana je počast.

Program je završen svetom misom u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije čiji je vjerni župljanin nekada bio i dr. Ivan Šreter.

Šreter Pakrac Blažević

šreter Kasana