IMG 9986 Medium

Na Omanovcu je danas po četvrti put održano prvenstvo Hrvatske u streličarstvu u 3D WA disciplini na kojem su domaćini, Streličarski klub „Kuna“, osvojili pet zlatnih i dvije srebrne medalje.

Uz organizatora, SK „Kuna“, prvenstvo su potpomogli i Grad Pakrac te Hrvatski streličarski savez. Otvarajući natjecanje, Miroslav Ivančić je u ime Grada zahvalio organizatorima na trudu i uloženom vremenu, a natjecateljima poželio puno uspjeha uz želju da se vrate i dogodine.

IMG 9994 Medium

Staza je bila postavljena na  šumskom terenu oko planinarskog doma Omanovac, a streličari su gađali u 24 gumene figure raznih životinja u prirodnoj veličini, kao što su jelen, medvjed, vuk, jazavac, kornjača… Razvrstani u različitim stilovima prema vrstama lukova (Tradicionalni, Dugi, Goli, Složeni i Lovački) te prema starosnim kategorijama, na prvenstvu se natjecalo 50-ak streličarki i streličara iz 20 hrvatskih klubova.

IMG 0005 Medium

Unatoč vrućem i sparnom vremenu, prvenstvo je uspješno završeno, a domaćini su ostvarili odlične rezultate. Senior Josip Šebić osvojio je prvo mjesto u stilu Goli luk, veteran Zoran Petrović u istom stilu također je zauzeo prvo mjesto, dok se u stilu Dugi luk zlatom okitio senior Igor Krušić, a srebrom veteran Dario Marošević. Senior Mile Aračić je u Tradicionalnom luku bio drugi, a najmlađe „Kune“, Alojzije i Anastazija Majstorović, osvojili su prva mjesta u svojim kategorijama, Alojzije u Tradicionalnom luku U-21, a Anastazija u Golom luku U-18.

IMG9996-Medium
IMG9991-Medium
IMG9999-Medium
IMG0012-Medium-2
IMG0024-Medium
IMG0019-Medium
IMG0015-Medium
IMG0022-Medium
IMG0021-Medium
IMG0017-Medium