kud seljačka sloga imotski Medium

Kulturno-umjetničko društvo „Seljačka sloga“ iz Prekopakre i Tamburaški orkestar Pakrac prošlog su tjedna gostovali u Blatu na Korčuli te u Imotskom, gdje su se predstavili bogatim folklornim izvedbama i prepoznatljivom tamburaškom glazbom. Gostovanja je svojom nazočnošću  podržalo i gradsko izaslanstvo predvođeno gradonačelnicom Anamarijom Blažević.

izaslanstvo Medium

Na poziv Viteškog udruženja „Kumpanjija“ iz Blata, inače Pakracu prijateljskog grada, naši izvođači nastupili su 24. kolovoza na posljednjoj večeri 60. smotre blatskog folklora. KUD „Seljačka sloga“ prikazao je bogatstvo narodnih običaja, plesova i pjesama te svu raskoš originalnih narodnih nošnji u koje je utkana bogata tradicija pakračkog kraja. Ljepotu tamburice i stihove o Slavoniji prigodnim koncertom predstavio je pakrački Tamburaški orkestar.

tamburaši ogš Medium

Dan ranije, naši folkloraši i glazbenici su u Blatu sudjelovali na gastro-kulturnoj manifestaciji "Okusi i mirisi zavičaja/ Blato Wine & Dine", gdje su mnogobrojni domaći i strani posjetitelji mogli uživati i degustirati tradicionalne kulinarske delicije i autohtotne slastice, a na sajmu se svojim proizvodima od meda predstavio i pakrački OPG Krivačić.

opg Medium

Nakon Korčule, Pakračani su 25. kolovoza nastupili u Imotskom na manifestaciji pod nazivom „Imotskom na dar“, a Imoćani su pritom obećali uzvratiti posjet dolaskom na ovogodišnji Slavonski banovac.

Foto: Franko Bačić, TZ Općine Blato