Zdrava Kava Pakrac

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka „Nismo same“ u sklopu svog projekta „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“, poziva građane Pakraca i Požeško-slavonske županije na „zdravu kavu s doktorima“ koja će biti održana sutra, 31. kolovoza, u 18 sati u Caffe baru & Loungeu Elixir, na adresi Bolnička ulica 29.

Glavni cilj projekta je prevencija i promocija zdravlja i zdravih navika te povećanje svijesti građana Republike Hrvatske o važnosti prevencije. Kroz projekt se održava niz aktivnosti vezanih uz informiranje žena svih dobnih skupina o važnosti prevencije raka dojke, a „zdrave kave“ su namijenjene ženama svih generacija, bez obzira na njihovo zdravstveno stanje i  zamišljene su kao neformalni razgovor građana s liječnicima o svim pitanjima koja ih muče, a koja ili nemaju kome postaviti ili ih se ne usude postaviti svome liječniku. 

„Zdrave kave“ su do sad održane u 14 hrvatskih gradova, okupile su više od 600 sudionika i 60 doktora, a sada dolaze u Pakrac na 15., ujedno i posljednju lokaciju u sklopu projekta.
Voditeljica inicijative u Pakracu je prim. doc. dr. sc. Vesna Ramljak, dr. med., voditeljica Odjela za onkološku patologiju i kliničku citologiju Klinike za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, a uz nju, na pakračkoj „kavi“ sudjelovat će i druge članice Udruge „Nismo same“ kao i Marina Major, ravnateljica Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana te njena zamjenica Kristina Milek, dr. med. spec. radiologije.