PLJ 2023 plakat

Ovaj vikend na Omanovcu se nastavlja manifestacija „Pozdrav ljetu“, u sklopu kojeg će u petak biti organiziran Pub kviz „Suton pameti na Omanovcu“, nakon čega u subotu slijedi „Dječji dan“ za one najmlađe, pun raznih radionica i igraonica. Subotnje popodne rezervirano je za program „Nemoš omanut na Omanovcu“, koncerte koji počinju od popodnevnih sati, a završavaju legendarnim Rundekom i njegovim „RundeK eKo Kvartetom“.

Pub kviz i Dječji dan

Nastavak manifestacije „Pozdrav ljetu“ počinje u petak 8. rujna u večernjim satima, kada će biti održan tradicionalni Pub kviz „Suton pameti na Omanovcu“. Mogu nastupati ekipe s maksimalno 6 članova, a za sudjelovanje na kvizu prijave su putem mailova: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj 099/422-4223.

Dan poslije, 9. rujna, od 10 sati započinje „Dječji dan“ kojeg karakteriziraju brojni zabavni i edukativni sadržaji, razne kreativne radionice i igraonice, šetnja prirodom te prezentacija brojnih sportova. Organiziraju ga Zeleni vrh, Grad Pakrac i Turistička zajednica Grada Pakraca.

Kompletan program "Dječjeg dana" prilagođen je djeci i mladima, a bit će održan u spomen na Zorana Milakovića - Zoku te počinje kratkom šetnjom s članovima Planinarskog društva „Psunj“ Pakrac na čijem je čelu bio prerano preminuli Zoka. Nakon šetnje, Osnovna glazbena škola Pakrac, Muzej Grada Pakraca i Gradska knjižnica i čitaonica pripremaju „KU kutak“ s raznim radionicama i igraonicama za djecu.  Zoka je bio i aktivan član Hrvatske gorske službe spašavanja pa će tim povodom pripadnici HGSS, stanica Požega, u zasebnom programu predstaviti svoje aktivnosti i sadržaje. Turistička zajednica Grada Pakraca će organizirati i likovnu koloniju Likovne grupe „DA“ Daruvar.

U sklopu ovogodišnjeg „Dječjeg dana“ bit će obilježen i Olimpijski dan, u organizaciji Sportske zajednice Grada Pakraca, prezentacijom raznih sportova, od biciklizma do streličarstva. Kako i priliči olimpijskom duhu, svi sudionici će dobiti medalje kao priznanje za sudjelovanje.

Dječji dan Omanovac 2023 5 Medium

Nemoš omanut na Omanovcu

Ovo će ujedno biti i jedna od posljednjih manifestacija u sklopu ovogodišnjeg „Pakračkog ljeta“ i trajat će do popodnevnih sati kada će na Omanovcu započeti kulturno – glazbeni program „Nemoš omanut na Omanovcu“.

E ovaj put nećemo omanut nego ćemo se vidjeti na Omanovcu, u subotu 9. rujna, na tom malom otoku usred Panonskog mora da zajedno slavimo život“, poziva Darko Rundek posjetitelje na glazbenu-kulturno događanje.

Davor Nigović Leksi, suvlasnik tvrtke „Sretni svijet“ koja organizira ovaj događaj, najavljuje da glazbeni program počinje od 16 sati zagrijavanjem za koje je zadužen DJ Zuza, nakon čega od 17 sati slijedi glazbena skupina „Cherrypop“. 

U subotu će na Omanovcu čitanje poezije početi oko 18 sati, a oko 19 sati slijedi nastup Sare Renar. Oko 20.30 sati kreće drugi dio poetske večeri. Središnji koncert na Omanovcu na kojem će nastupiti legendarni Darko Rundek i njegov „RundeK eKo Kvartet“ počet će oko 21 sat.

"U tijeku su završne pripreme, puno je posla, ali se nadam da će sve biti spremno u subotu za jedno lijepo i ugodno druženje i punjenje baterija uz dobru glazbu, poeziju, a sve to u spektakularnom ambijentu koji pruža naš Omanovac. Pozivam ljude da nam se pridruže i tako podrže ovaj događaj za koji se nadamo da će postati tradicionalan i da ćemo ga svake godine samo nadograđivati. Omanovac je idealan za ovakvu vrstu događanja, a svoj je dolazak najavilo i dosta ljudi iz Zagreba kojima je Omanovac itekako dobro poznat", poručuje Leksi.

Najavljena je i bogata ugostiteljska ponuda i mogućnost kampiranja po cijeni od 10 eura po šatoru. Na kraju organizatori dodaju da je ulaz na koncerte za sve posjetitelje besplatan.