oš učenici

Jučer je u Osnovnoj školi braće Radića Pakrac održan Europski školski sportski dan, kojeg obilježavaju svake godine unazad sedam godina različitim igrama i sportskim aktivnostima, a ove godine bila je organizirana zajednička šetnja. 

 „Ove godine smo se odlučili na pješačenje jer obilježavamo i Europski tjedan održivog razvoja s ciljem poticanja učenika na više kretanja u sklopu kojeg je organiziranna kampanja „Pješice u školu“, rekla je Sanja Delač, ravnateljica škole.

Sudjelovali su svi učenici i učitelji od 1. do 8. razreda, kao i učenici područnih škola s učiteljicama. Učenici viših razreda (5.-8.)  šetali su do Lipika, dok su mališani iz nižih razreda prošli dio staze, a učenici područnih škola istraživali su svoja naselja.

Svjetska zdravstvena organizacija objavila je rezultate istraživanja Europske inicijative za praćenje debljine u djece gdje su dobili rezultate da svako treće dijete Europske regije ima prekomjernu tjelesnu masu i debljinu, a veći udio prisutan je kod dječaka. Hrvatska se nalazi na visokom petom mjestu gdje čak 35 posto djece ima prekomjernu tjelesnu masu i debljinu. Potaknuti navedenim, organiziran je sportski dan kojem je cilj promocija tjelesne aktivnosti i zdravlja.

oš šetnja

IMG6753
IMG6751
IMG6736
IMG6721
IMG6711
IMG6703
IMG6695
IMG6692