dječji tjedan Medium

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci koju je i ove godine obilježio Dječji vrtić Maslačak Pakrac te time nastojao promicati dječja prava na različitim razinama.

„U Dječjem tjednu se i više nego inače trudimo istaknuti prava i potrebe naše djece koja imaju pravo na tjelesni, emotivni, kognitivni, psihosocijalni, društveni te kulturni razvoj“, rekla je Iva Brandeis, odgojiteljica u pakračkom vrtiću te dodala da su tim povodom mališani jučer u Hrvatskom domu pogledali lutkarski mjuzikl „Šumska priča“ u izvedbi Produkcije Z i u suradnji sa KPD "Sloga".

Nakon predstave, oko 170 djece se okupilo ispred pakračke župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije gdje su sa svojim odgojiteljicama formirali kolo, mahnuli svojim roditeljima, bakama i djedovima, Pakračanima i svom Gradu uz poruku „Trebamo vas. Važno nam je da nas vidite.“

„Djeca su bila oduševljena fotografiranjem iz zraka dronom, koji im je bio velik doživljaj, za što je zaslužan Ivan Jakovljević kojem zahvaljujemo na suradnji“, poručila je odgojiteljica Iva.

Fotografija: Foto Imago