put sjevera Medium

U Gradskoj knjižnici Pakrac, ali i knjižnicama, knjižarama i nakladničkim kućama diljem Hrvatske, od 15. listopada do 15. studenog bit će održana manifestacija „Mjesec hrvatske knjige“, ove godine pod motom „Nek` ti riječ ne bude strana(c)“, a kao i uvijek obilježen raznim sadržajima, aktivnostima i pogodnostima kojim se pojačano promiču knjiga i kultura čitanja kao neizostavne sastavnice osobnog razvoja svakog pojedinca te društva u cjelini.

Naša knjižnica već danas, s početkom u 18 sati, otvara Mjesec knjige putopisnim predavanjem i predstavljanjem knjige "Put sjevera" autora Hrvoja Jurića, a u subotu, na sajmu Slavonski banovac za najmlađe čitatelje bit će organiziran kutak za djecu nazvan Dječje prijepodne.

Sugrađanka Mihajla Marčetić predstavit će svoju novu zbirku poezije "Putnik" 19. listopada, a četiri dana kasnije učenici pakračke osnovne škole natjecat će se u čitanju naglas. Mjesec knjige završit će putopisno predavanje Gorana Blaževića „Kontra vjetra“ 13. studenog.

Tijekom cijelog Mjeseca, svakog četvrtka bit će održavane dječje čitaonice u prostoru knjižnice, također neće se naplaćivati zakasnina onima koji su zaboravili vratiti knjige na vrijeme, dok će besplatan upis imati prvašići i umirovljenici.

MHK 2023 1 Medium