banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.

kino Medium

Kulturno prosvjetno društvo "Sloga" Pakrac sutra, 27. listopada, besplatnim projekcijama domaćih filmskih klasika u kinu Hrvatskog doma obilježava Svjetski dan audiovizualne baštine u suradnji s Kino mrežom.

U 17 sati na programu je komedija "Servantes iz malog mista" (101 min, 1982.)
Film je nastao prema scenariju književnika, scenarista i novinara, velikog Miljenka Smoje, u režiji Daniela Marušića kojem je ovo jedini igrani film, a isti je filmski nastavak popularne serije "Naše malo misto" Radnja prikazuje kako Roko Prč, direktor lokalnog hotela, nastoji poboljšati ekonomski položaj mjesta tako što na njemu izgrađuje nudističku plažu, a što izaziva cijeli niz komičnih nesporazuma. Naslovni lik je Servantes, povratnik iz Čilea, bez novca koji doživljava ljubavnu romansu. Za osmjehe na vašim licima svoj su obol u ovom filmu dali: Boris Dvornik, Ivica Vidović, Zdravka Krstulović, Karlo Burić, Špiro Guberina, Asja Kisić, Zvonko Lepetić, Fabijan Šovagović, Marija Kohn i drugi.

U 19 sati pogledajte dramu "Glembajevi" (120 min, 1988.)
Crveni salon. Na zidovima portreti obitelji Glembaj. Rasprava, svirka na klaviru. Sve fino i ulašteno, barunica, zaljubljeni Leone, Angelika, Oliver, sluge i sobarice….
Veliko djelo Miroslava Krleže Gospoda Glembajevi (drama u 3 čina iz 1929., psihološko socijalni roman), obveznu lektiru za maturante, na filmsko platno je postavio Antun Vrdoljak; režija i scenarij u produkciji Jadran filma 1988. godine. U filmu briljiraju, za koje su uloge i nagrađeni Zlatnom arenom u Puli i brojnim drugim nagradama, velikani hrvatskog glumišta; Mustafa Nadarević, Ena Begović, Žarko Potočnjak, Ksenija Pajić, Zvonimir Zoričić, Tonka Lonza, Matko Raguž i drugi, a glazbu za film je radio Arsen Dedić.

plakat kpd

Danas predstava za odrasle

Danas u 20 sati na repertoaru je predstava za odrasle "Moderna Afrodita" u izvedbi Teatra Studio 9, sufinancirana sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Ova crnohumorna komedija progovara o društvenim ulogama, stereotipima, standardima ljepote i uspješnosti, problemima i predrasudama koje ženama nameće suvremeni način života u srazu sa tradicionalnim društvenim obrascima, ali i same žene jedne drugima.

Autorice, redateljice i izvođačice su Katarina Arbanas i Karmen S. Lovrić.

MODERNA AFRODITA 7 1536x1025

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.