Pakracki list nsl page 0001

Danas poslijepodne u prodaji će biti novi, 616. broj „Pakračkog lista“ u kojem pišemo:

Graha i igara

Sredinom listopada uspješno je odrađen još jedan sajam „Slavonski banovac“ koji je ponovno stvorio gužvu na gradskoj tržnici, ali i okolnim ulicama. Osim Pakračana, na sajam su toga dana došli brojni posjetitelji, gosti iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva. Cjelodnevni program garantirao je dobru zabavu, mnogo glazbe i zanimacije za najmlađe uz besplatan grah i mnoštvo druge hrane i pića koji su se nudili s gotovo svakog štanda. Iako organizatori najavljuju neke novine i dogodine, očigledno je kako se ova forma jednodnevnog sajmovanja pokazala kao pun pogodak i dokle god cijeli grad živi za tu manifestaciju, neka bude – graha i igara!

Niti jedno veće događanje, pa tako ni ovo, nije prošlo bez angažiranosti lokalnih vatrogasaca, koji su se svojim djelovanjem i nesebičnim pomaganjem dokazali kao vrlo važna karika u funkcioniranju našeg grada. Budući da su napokon dočekali i obnovu svojeg Doma, o tome, ali i o drugim uspjesima i problemima pakračkog DVD-a razgovarali smo sa zapovjednikom Ilijom Turkovićem.

Donosimo i reportažu o Tomi Škondri, bivšem nogometašu, a sada umirovljenom policajcu, koji svoje umirovljeničke dane provodi radno, svakodnevno uređujući nogometne terene pakračkog Hajduka. U razgovoru za naš List pokazao je koliko sebe daje u taj posao i kako ga ne bi ni mogao raditi bez ljubavi i poštovanja prema klubu i ljudima oko njega.

Listopad je mjesec u kojem obilježavamo borbu protiv raka dojke, a i ove godine učenici i nastavnici pakračkih škola uključili su se u projekt pod nazivom “Mama, budi zdrava” kojim su podsjetili sve žene da vode brigu o vlastitom zdravlju jer je to ujedno i briga za dobrobit cijele obitelji.

TEMA BROJA:

14. SAJAM „SLAVONSKI BANOVAC“ Savršen ispraćaj babljeg ljeta

Dan održavanja Slavonskog banovca ove se godine prigodno poklopio s posljednjim danom babljeg ljeta. Sunčan dan koji je osvanuo 14. listopada, s najavom toplog i vedrog vremena, od ranog je jutra dao naslutiti kako će ovogodišnji sajam „Slavonski banovac“ biti dinamičan, posjećen i prožet dobrim raspoloženjem sudionika i posjetitelja. S obzirom na najavljeno lijepo vrijeme, svatko tko tu subotu nije imao druge obaveze, imao je dobar razlog posjetiti najveći pakrački događaj godine… Piše: Franjo Delač

INTERVJU:

ILIJA TURKOVIĆ, ZAPOVJEDNIK DVD PAKRAC Najmanje smo sada vatrogasci

Nedavno su započeli radovi na obnovi i modernizaciji Vatrogasnog doma DVD-a Pakrac koji od Domovinskog rata nije imao znatnija ulaganja, a što će zasigurno podići kvalitetu rada Društva koje je ove godine obilježilo 145 godina postojanja. Da su vatrogasci velika snaga ovog kraja dokazala je i njihova angažiranost na saniranju šteta od olujnog nevremena koje je ljetos zadesilo Pakrac i okolna mjesta. O ovom časnom zanimanju, opremljenosti pakračkih vatrogasaca, starosti voznog parka i radu s mladima, razgovarali smo sa zapovjednikom DVD-a Pakrac Ilijom Turkovićem.  Razgovarala: Silvia Feltrin

SUGRAĐANI:

TOMO ŠKONDRO, ODRŽAVATELJ HAJDUKOVIH TERENA Policajac uzduž, oružar poprijeko

Lokalno stanovništvo čije afinitete i obujam interesa zahvaća pakračka sportska tematika i sadržaj, često posjećuje razne sportske objekte na Jugu u blizini bolnice. Onuda rijetko kad možete proći, a da ne vidite jednog vrijednog čovjeka kako svakodnevno volonterski obavlja radove koji obuhvaćaju održavanje dva terena Nogometnog kluba “Hajduk” Pakrac. Naravno, riječ je o Tomi Škondri, umirovljenom policajcu, volonteru Hajduka i našem sugovorniku kojeg, pojavili se blizu Hajdukovih igrališta u gotovo bilo koje doba dana, ne možete promašiti. Piše: Domagoj Ajman

GRADSKO VIJEĆE Najviše rasprave o djelatnostima Komunalca

MOTOCROSS Stefan Lenče prvak Hrvatske

32. GODIŠNJICA EVAKUACIJE PSIHIJATRIJE Slavimo herojstvo, čovječnost, etiku…

VEČER POEZIJE Predstavljena nova zbirka pjesama Mihajle Marčetić

RUŽIČASTI LISTOPAD Pakrački učenici poručili „Mama, budi zdrava“

Sve to pročitajte u NOVOM BROJU PAKRAČKOG LISTA kojeg možete kupiti već danas na sljedećim lokacijama: MLIN I PEKARE (Hrvatskih velikana, Strossmayerova, Prekopakra, Krndija, Lipik), KTC.