Beseda voditelji

Češki dom Prekopakra sinoć je po prvi put bio domaćin Smotre malih glazbenih skupina na kojoj su nastupili sastavi 10 Čeških beseda, od Zagreba pa sve do Osijeka. Okupljene je ispred Češke besede Prekopakra pozdravila predsjednica Slavica Plavček, dok su program vodili Igor Matek i Dijana Sadecki Zubalj koji su, kao i mnogi ostali sudionici, bili prigodno odjeveni u tradicijske češke nošnje, a u obraćanju su se služili podjednako hrvatskim i češkim jezikom.

Beseda Slavica

Povodom ove glazbene poslastice i okupljanja čeških udruga iz čitave kontinentalne Hrvatske, Češki dom bio je ugodno popunjen, a uzvanici i ostali posjetitelji mogli su uživati u izvornim češkim napjevima, ali i ponekom prepjevu poznatih svjetskih hitova obojenih specifičnom kombinacijom zvukova trube, harmonike i kontrabasa.

Beseda publika

Program su s tri izvedbe otvorili domaćini iz Češke besede Prekopakra, nakon čega su podij prepuštali redom gostima bratskih udruga iz Kaptola, Bjelovara, Garešnice, Končanice, Osijeka, Gornjeg Daruvara, Zagreba, Daruvarskog Brestovca i Virovitice. Prekopakra je tako sinoć bila centar Hrvatske za pripadnike češke manjine, koji su večer proveli u ugodnom druženju popraćenom zvucima starog zavičaja.

Beseda Prekopakra

Beseda nastup