vrtić kolibica

Igralište za najmlađe polaznike Dječjeg vrtića odnedavno je u sklopu projekta "Opremanje objekta matičnog vrtića Maslačak fiksnom opremom" dodatno opremljeno s četiri nova komada opreme. U pitanju su osmerokutna poluzatvorena sjenica, sprava za penjanje s toboganom, vlakić za igru s dva vagona i kućica za igru.

vrtić kućica

U pakračke vrtiće iz godine u godinu upisuje se sve više najmlađih polaznika, tako da je ove godine od ukupno 14 vrtićkih skupina njih šest jasličkog uzrasta, od čega čak četiri u matičnom vrtiću, kaže nam ravnateljica vrtića Katarina Lahovsky Kobetić. S obzirom na to, ali i budući da stara oprema datira još tamo iz 1995./96. godine, nakon čega su u prostoru igrališta za djecu jasličkog uzrasta izvršena samo manja ulaganja, ovaj je zahvat bio itekako potreban i koristan.

vrtić vlakić2

Djeca se rado koriste novom opremom, a čak ih ni kišom natopljeno, blatno tlo ne sprječava u veseloj igri. Nova, prostrana sjenica omogućit će im da u igralištu mogu uživati i tijekom vrućih ljetnih dana, ali posluži i u ovom prijelaznom razdoblju, što su mališani demonstrirali otplesavši svevremeni dječji ples, ringe ringe raja.

vrtić sjenica

Ukupna vrijednost radova iznosila je 40.575,00 eura ( 305.672,05 kn), od čega je 70 posto financirao Središnji državni ured za demografiju i mlade, a 30 posto Grad Pakrac, koji je i prijavio projekt, dok je izvođač bila tvrtka Usluga d.o.o. iz Pakraca.

vrtić kućica3

vrtić sjenica2

vrtić vlakić

vrtić kućica2