advent svećenik

Paljenjem prve adventske svijeće na središnjem gradskom Trgu bana Jelačića započeo je ovogodišnji program Adventa u Pakracu, a popratili su ga i predstavnici Savjeta mladih Grada Pakraca. Prigodne riječi molitve uputio je pakrački župnik Jozo Zorić, a za glazbeni ugođaj pobrinuo se Dječji župni zbor.

advent pjevači

Sat vremena kasnije, prva adventska svijeća zapaljena je i ispred osnovne škole u Prekopakri, a tom prigodom blagoslovljen je kip Gospe koji je kroz donaciju velečasnoga Joze Zorića i EZ Martinović osvijetljen i postavljen na trgu. Tradicionalnom suradnjom Seljačke sloge, Mjesnog odbora, DVD-a i Udruge ''Hrvatska žena'' Prekopakre, upriličen je prigodan program i domjenak.

advent prekopakra 2023

I ostale tri adventske svijeće bit će paljene subotom, na Trgu bana Josipa Jelačića. Paljenje druge bit će upriličeno iduće subote u 16.30, a uveličat će ga zbor „Vita Nova“ i udruga „Hrvatski pleter“ iz Pakraca. Za dva tjedna, paljenje će biti u 17 sati, uz sudjelovanje zbora OGŠ Pakrac i Udruge žena Donja Obrijež, a posljednja svijeća bit će upaljena dan uoči Badnjaka, također u 17 sati, uz prisustvovanje malih volontera i predstavnika Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac-Lipik.