sv nikola djeca naslovna svjetlije1

Povodom sutrašnjeg blagdana sv. Nikole, održana je razigrana predstava istoimenog naziva koju su smijehom i veseljem popratili pakrački vrtićanci. Predstava je održana u Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“ danas u 10 sati, a kulminirala je predstavljanjem sv. Nikole koji je na sveopću radost mnogobrojnih mališana na kraju svima poklonio prigodnu vrećicu s djeci omiljenim slasticama.

sv nikola predstava

Glumačka postava od svega dvoje glumaca uspjela je odraditi dvostruki posao, budući da su se tijekom predstave iza paravana naizmjence i neprimjetno presvlačili, tako da su čas bili dobroćudni prijatelji koji nestrpljivo čekaju dolazak sv. Nikole, a čas šeptrljavi Krampus i njegov mlađi brat, mali Krampus. Istovremeno su održavali stalni kontakt s dvoranom punom djece, tako da nije nedostajalo dječjeg vriska, graje i uzbuđenja.

sv nikola publika

Naposljetku su prijatelji, na sveopće oduševljenje okupljenih, uspjeli potjerati braću Krampus nakon što su ih namamili da sjednu na stolice koje su prethodno premazali bezbojnim ljepilom. Ubrzo nakon toga, na pozornici se ukazao i željno očekivani dobrostivi sv. Nikola koji je svojom pojavom brzo odagnao misli djece sa zločestih krampusa te ih pozvao da se postroje i jedan po jedan preuzmu svoje poklone, a rado se i fotografirao s onima koji su poželjeli uspomenu na njegov ovogodišnji dolazak.

sveti nikola pozornica

sv nikola lori

Za poklone se pobrinuo Dječji vrtić Maslačak, obavijestila nas je ravnateljica Katarina Lahovsky Kobetić.