čestitke naslovna svjetlije

Jelena Hihlik, ravnateljica Muzeja grada Pakraca i Monika Lucić Fider, ravnateljica Gradske knjižnice Pakrac, sinoć su u vijećnici kurije Janković vodile radionicu „Božićna pošta“ na kojoj su djecu podučile kako izraditi i poslati božićnu čestitku te ih potaknule da ne zaborave ovaj već pomalo zapostavljen način komunikacije.

čestitke ravnateljice svjetlije

„U današnje vrijeme, kad poruke uglavnom šaljemo mobitelom, voljeli bismo da iz Pakraca ode što više ručno izrađenih i ukrašenih čestitki. Već nekoliko godina provodimo ovu akciju, tako da i vi možete izraditi čestitke koje ćemo mi kao Muzej zatim proslijediti dalje, odnosno platiti markicu“, rekla je u uvodnom obraćanju okupljenoj djeci i roditeljima ravnateljica Hihlik.

čestitke djeca svjetlije

Da bi djeci pobliže objasnile kako izraditi božićnu čestitku te kako je adresirati i poslati, ravnateljice muzeja i knjižnice propitale su dječje znanje i zajedno s njima odgovarale na pitanja poput: što izrađujemo na ovoj radionici, što radimo s tim čestitkama, što je poštarina, kako treba izgledati adresa primatelja, na kojem dijelu kuverte je treba napisati i slična.

Nakon što je znanje utvrđeno, djeca su prešla na izradu svojih čestitki, samostalno ili uz pomoć roditelja i organizatora, a vjerujemo kako će njihove šarene kreacije uistinu razveseliti primatelje i uljepšati im ovogodišnje blagdane.

čestitke djeca2 svjetlije