koncert nikola naslovna

Najmlađi učenici Osnovne glazbene škole Pakrac u pratnji svojih učitelja i učiteljica sinoć su povodom blagdana sv. Nikole izveli svoje glazbene točke u Gradskoj vijećnici koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. U najavi koncerta, ravnateljica OGŠ Alfreda Petani Grafina pozvala je sve mlade izvođače da ostanu na koncertu do kraja, jer dobila je provjerenu dojavu kako će se poslije njihovih nastupa ukazati i sv. Nikola te im podijeliti zaslužene poklone.

koncert nikola alfreda

Tijekom programa koji je trajao gotovo sat vremena redali su se simpatični nastupi najmlađih polaznika OGŠ, počevši od onih iz skupine glazbenog vrtića i početničkog sofeggia, pa sve do polaznika prvog, drugog i trećeg razreda, od kojih smo mogli čuti već nešto složenije i ozbiljnije glazbene izvedbe. Osim solističkih nastupa i nastupa u pratnji učitelja, bilo je tu i raznih zanimljivih kombinacija od kojih bismo mogli izdvojiti flautistički kvartet učenica trećeg razreda.

koncert nikola flaute

Budući da nakon najave dolaska sv. Nikole nitko nije ni pomišljao otići kući prije kraja koncerta, dvorana je ostala dupkom puna tijekom čitave glazbene večeri, a ponosni roditelji i ostali simpatizeri dječjih glazbenih nastupa svaku su izvedbu nagrađivali obilatim pljeskom, dajući tako poticaj ohrabrenja mladim pakračkim i lipičkim glazbenim nadama.

koncert nikola publika

Koncert je zatvoren na sličan način na koji je i otvoren, vokalnim izvedbama malih pjevačkih grupa s pjesmama tematski uglavnom vezanima uz blagdansko doba. Nakon posljednje izvedbe, ukazao se i sv. Nikola te svu djecu, koja su, podrazumijeva se, potvrdila kako su tijekom cijele godine bila jako dobra i nimalo zločesta, usrećio željno iščekivanim poklonima.

IMG7510
IMG7513
IMG7515
IMG7516
IMG7518
IMG7521
IMG7523
IMG7524
IMG7527
IMG7530