koncert vita nova

U Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“ sinoć je održan koncert duhovne glazbe na kojemu su nastupile tri glazbene skupine, uključujući domaće predstavnike, vokalno-instrumentalni sastav Vita Nova, kao i dva solista koji su se predstavili svojim autorskim pjesmama. Program je vodio Mario Barać, koji je nakon uvodnih riječi predstavio skupinu Vita Nova te napomenuo kako je upravo ona bila i jedan od konceptualnih inicijatora ovog festivala koji je dogurao do svog 25. izdanja.

koncert barač

„U poslijeratno vrijeme u razorenom gradu, osim obnove kuća, cesta i infrastrukture, trebalo je tražiti načine i kako obnoviti duh, kako vratiti nadu, mir i vjeru u sutra. U to vrijeme, Vita Nova je već sudjelovala na nekim koncertima i festivalima, pa se rodila ideja za organiziranje jednog takvog događaja i ovdje, u Pakracu, da se pjesmom i molitvom u grad vrate nada i vedrina. Projekt je nazvan Festival duhovne glazbe: Hodočašće u došašće, a prvi, na kojemu je nastupilo sedam izvođača, održan je 5. prosinca 1998. godine“, rekao je Barać.

koncert leko

Vita Nova je uvela ispunjenu kino-dvoranu Hrvatskog doma u slavljeničko raspoloženje, a nakon njihovog nastupa, pozornicom su se izredali Danijel Leko iz Slavonskog Broda, zatim slavljenički tim EHO iz Zagreba, pa Davor Terzić koji je potegao skroz iz Rovinja, da bi večer zaključio sastav Nebeski znak iz bliske nam Nove Gradiške.

koncert eho

Ljubitelji duhovne glazbe mogli su uživati i zapjevati uz neke poznate i srcu drage duhovne pjesme kao što su Tu sam da te slavim, Velik si i Moj Isus, ali i upoznati novi opus plodnih kantautora Leke i Terzića, sada već pomalo veterana hrvatske scene duhovne glazbe.

koncert terzić

Ugodnu večer slavljenja Boga pjesmom i molitvom zaključio je Nebeski znak iz Nove Gradiške, a čitavoj manifestaciji prethodili su paljenje druge adventske svijeće i sveta misa u katoličkoj crkvi.

koncert nebeski znak