udruženje sjednica

Predstavljajući plan i program rada Udruženja obrtnika Pakrac – Lipik na 5. sjednici skupštine održane 8. prosinca u Domu obrtnika, predsjednik udruge Marko Štor nakon uvodnih pozdrava riječ je prepustio tajnici, Ani Jakša, koja je izlaganje otvorila točkom Usvajanje prijedloga izmjena i dopuna financijskog plana za 2023. godinu.

Rekla je kako je financijski plan za 2024. godinu napravljen temeljem poslovanja 2023. te da se očekuje kako će prihodi biti slični ovogodišnjima, jer ne očekuje se porast komorskih doprinosa. „Sitnija odstupanja mogu nastati iz razloga što će obrtnici koji su dosad bili oslobođeni doprinosa iste morati početi plaćati jer ima sve manje novih obrtnika koji su oslobođeni njihovog plaćanja. Rashodi su planirani u sličnim gabaritima kao i ove godine, a krajem godine opet nas očekuje rebalans. Većina rashoda vezano je za materijalne rashode, za manifestaciju Grahfest, za odlaske na druženja u druga udruženja, na predstavljanje našeg udruženja, na ulaganje u dom“, zaključila je Jakša.

udruženje voditelji

„Od odrađenih aktivnosti istaknuo bih aktivnosti iz područja zastupanja interesa obrtnika, ali i iz područja obrazovanja, zatim one gospodarskog karaktera, promicanje obrta i obrtništva, kao i cehovsko organiziranje. Aktivnosti se uglavnom svode na posjećivanje sajmova i druženja, od kojih je najveće takvo svakako Grahfest. Svake godine idemo u pakračku osnovnu školu gdje održavamo prezentacije učenicima sedmih i osmih razreda, a tu su i još neka manja događanja“, dodao je Štor.

Osim toga, Štor je rekao i kako umjesto Marijana Hodaka koji više nije član Upravne skupštine predlaže imenovanje Gorana Terera, što je jednoglasno usvojeno, dok je na njegovo mjesto u Upravnom odboru prethodno imenovana Violeta Božić, podsjetio je. Napomenuo je i kako su članovi udruge ove godine posjetili dosta obrtničkih druženja, točnije njih 11, pri čemu je posebno zahvalio Mirku Mirosavljeviću koji nije propustio niti jedno. Ovu je priliku iskoristio i kako bi pozvao ostale članove udruge na veći angažman i češće odazivanje na gostujuća obrtnička druženja.

udruženje sjednica