hrv dom naslovna

Mala glumačka skupina KPD „Sloga“ Pakrac izvela je danas još jednu premijernu predstavu u kojoj je sudjelovalo 9 glumaca u Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“. Svoj trud i rad pokazali su pred krcatom kino-dvoranom, ispunjenom djecom iz nekoliko lokalnih škola, uključujući i goste iz Banove Jaruge, a budući da su se naposljetku djecom, roditeljima i učiteljima ispunile sve sjedalice na parteru, ali i na galeriji, morale su se izvlačiti i pomoćne stolice kako bi se svi mogli smjestiti.

hrv dom djeca1

hrv dom djeca2

Predstava koju su mladi glumci izveli pred tek nešto mlađom publikom nazvana je „Zašto je Dragoljub razbio ogledalo?“, a radi se o adaptaciji Grimmove bajke „Snjeguljica i sedam patuljaka“, koja je izmijenjena „onoliko koliko je odgovaralo skupini nakon promišljanja i prilagodbe našem vremenu te nama samima“, navela je u opisu predstave Dubravka Špančić, voditeljica male glumačke skupine.

hrv dom pozornica

Špančić je dodala i kako se u svom radu ne žele odreći isticanja dodatnih pouka i novih saznanja, pa zato na primjer patuljci iz ove predstave rade u rudniku litija, vole Nutellu, Snjeguljica nosi štikle, a ljubav ne ide uz titulu princa.