okrugli stol naslovna

Centar za podršku i razvoj civilnog društva „DELFIN“ organizirao je okrugli stol koji je održan u Velikoj vijećnici Grada Pakraca 14. prosinca. Na okruglom stolu prezentirani su rezultati projekta „Sve počinje prvim korakom“, koji je financiran sredstvima Grada Pakraca u sklopu Javnog poziva za sufinanciranje projekata udruga Grada Pakraca u 2023. godini. OCD DELFIN kroz provedbu projekta okupio je članice udruga žena s područja općine Pakrac, a kroz sastanke i radionice radili su na osnaživanju, podizanju razine znanja i vještina koje su potrebne u radu udruga.

okrugli stol mirjana

Okrugli stol vodila je Mirjana Bilopavlović, koordinatorica udruge „Delfin“ koja je nakon uvodnih pozdrava pojasnila cilj ovog okruglog stola: „Svi mi radimo projekte i programe i zaboravimo koliko je važno prezentirati ono što smo radili. Projekt provodimo od 4. mjeseca ove godine, a završava s 31. prosincem. Projekt je bio namijenjen ženskim udrugama i organizacijama s područja Grada Pakraca gdje smo radeći kao organizacija dugi niz godina vidjeli da nema interakcije među ženskim organizacijama, osim na nekakvim javnim događanjima. Slušajući neke od vas koji ste danas tu ili kolegice iz udruga, shvatili smo kako imamo jednake ili slične probleme u radu svojih organizacija i htjeli smo kroz ovaj program, odnosno projekt pružiti mogućnost svima nama da malo razgovaramo što to radimo u našim organizacijama, kako to radimo, na koga se možemo osloniti u radu svoje vlastite organizacije, možemo li se osloniti na ikoga i jesu li ti na koje se oslanjamo osobe koje će svoje zadatke na vrijeme izvršiti. Kada smo pripremale ovaj projekt, vodile smo se dosadašnjim iskustvom, jer smatramo kako ima prostora za još organizacija. Bitno je da se u radu međusobno podržavamo, bilo kroz edukacije ili sudjelovanjem na manifestacijama koje organiziraju same udruge ili koje organizira Grad Pakrac“, rekla je Bilopavlović.

okrugli stol lijevo

„Grad Pakrac prepoznaje dugogodišnji rad OCD-a Delfin i nastavit će podržavati rad udruge“, rekla je ispred Grada dogradonačelnica Mirsada Popović Damjanović.

okrugli stol desno