potpora obitelji naslovna

Gradonačelnica Anamarija Blažević 22. prosinca uručila je 22 ugovora o dodjeli financijskih sredstava mladim obiteljima radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja na području Grada Pakraca.

Na javni poziv koji je bio otvoren od 3. srpnja do 31. listopada pristiglo je 29 zahtjeva, od čega 12 za Mjeru 2, kupnju vlastite nekretnine, a 17 za Mjeru 1, rekonstrukciju stambenog objekta. Sedam zahtjeva je odbijeno, što zbog nepotpune dokumentacije, što zbog nezadovoljavanja uvjeta kao što su godine podnositelja ili posjedovanje nekretnine na području Grada Pakraca. „Po obje mjere predviđeno je sufinanciranje 50 posto troškova, do maksimalnog iznosa od 2 tisuće eura. Stručne službe svaki zahtjev dobro pregledaju, a nakon svake godine napravimo cjelovitu analizu, tako da ćemo i ovaj put analizirati zadnje četiri godina koliko se program provodi i vidjeti što smo postigli, što se napravilo, koje su poteškoće, a koje prednosti programa te koji su nam daljnji ciljevi. Cilj nam je svakako zadržavanje mladih obitelji u Pakracu, tako da će ova mjera ići i dalje, a hoće li biti u istom obliku kao što je bio dosad ili ćemo napraviti određene izmjene, to će analizirati stručne službe. Mjere maksimalno prilagođavamo potrebama, vama kao korisnicima, ali i gradskom proračunu. Na ovom javnom pozivu svi su prijavitelji ostvarili maksimalan iznos sufinanciranja, što je odraz porasta cijena nekretnina i građevinskih materijala. Cijena kupljenih nekretnina kretala se između 25 i 70 tisuća eura, a troškovi rekonstrukcije kretali su se između 2 i pol i 8 i pol tisuća eura“, rekla je gradonačelnica.

potpora obitelji ana

Najviše troškova rekonstrukcije odnosilo se na zamjenu stolarije, rekonstrukciju krovišta te uvođenje centralnog grijanja, a od manjih investicija odrađene su sanacije podova, žbukanje i zamjena vodovodnih instalacija u kupaonicama. „Grad Pakrac je tijekom provođenja mjera u zadnje četiri godine za pomoć mladim obiteljima izdvojio ukupno 208 tisuća eura i time pomogao 134 obitelji u našem gradu. Mislim da su to lijepe brojke te svima čestitam što ste se odlučili kupiti nekretninu ili je prilagoditi životnim potrebama", zaključila je gradonačelnica, dodavši na kraju kako su sredstva za isplatu osigurana te će se korisnicima isplatiti u roku od tjedan dana.