potpore poduzetnici naslovna

U prostorijama Gradske vijećnice 67 poduzetnika 22. prosinca potpisalo je ugovore o dodjeli poticaja iz četvrtog kruga Programa poticanja zapošljavanja i razvoja poduzetništva na području grada Pakraca za 2023. godinu u ukupnoj vrijednosti od 69 tisuća eura.

„Program provodimo još od 2018. godine i ove smo godine u proračunu za potpore planirali 93 tisuće eura. Međutim, najnovijim rebalansom proračuna osigurali smo dodatna sredstva za potpore poduzetnicima koje smo s obzirom na sve zaprimljene zahtjeve povećali na blizu 125 tisuća eura. Od prvog do trećeg kruga ove je godine isplaćeno oko 56 tisuća eura, dok je za ovaj posljednji, četvrti krug predviđeno oko 69 tisuća eura. Tih 125 tisuća eura na neki način vraćamo poduzetnicima koji pomažu gradski proračun uplatama poreza, plaćanjem najmova gradskih prostora i ostalim davanjima“, rekla je gradonačelnica Anamarija Blažević.

potpore poduzetnici anamarija

„Kad se gradski proračun počeo malo bolje puniti, tamo negdje 2018. godine, naša je odluka išla u smjeru da onima koji pune gradski proračun vratimo dio tih sredstava. Drago mi je što mogu reći da imamo sve više novih obrtnika i poduzetnika na području Pakraca, to je ono što nas sve veseli, jer Pakrac je stari obrtnički grad koji ima tradiciju obrtništva od preko 200 godina i obrtnici su u stvari gradili ovaj grad od temelja. Zato čestitam svima vama koji već godinama radite i borite se, jer danas sigurno nije lako biti obrtnik i poduzetnik u moru propisa. U gradskoj upravi i meni osobno svakako imate partnera koji će vam pomoći u ostvarivanju vaših ciljeva“, poručila je okupljenim poduzetnicima gradonačelnica.

Blažević je pridodala i kako sa svojim timom svake godine analizira što je s programom potpora postignuto. Trenutačno je u planu revizija čitavog programa unazad zadnjih šest godina koliko se provodi, kako bi se vidjelo što smo je dosad postignuto te kakvi su učinci. Zaključila je kako će se program potpore poduzetnicima svakako će nastaviti i narednih godina, vjerojatno u nešto izmijenjenom obliku.