dvd obrijez skupstina naslovna

„Vaš DVD izdvaja se od ostalih zbog velikog broja aktivne omladine koju ste prikupili, a polako se uključuju i u rukovodstvo što mi je drago za vidjeti i čestitam vam na tome, isto kao i na ženskoj ekipi koja sudjeluje na raznim natjecanjima“, izjavila je između ostalog u obraćanju prisutnima pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević na 127. Redovnoj skupštini DVD-a Donja Obrijež održanoj 18. veljače u prostorijama vatrogasnog doma u Donjoj Obriježi te nastavila kako posebno treba istaknuti i biti zahvalan na njihovom volonterskom i humanom radu te svemu što čine za svoje sredine.

DSC08755 Medium

DVD Donja Obrijež broji 108 članova od kojih su 45 aktivna člana, imaju 23 djece i mladeži te 40 podupirućih članova, a izvješćujući o radu u prošloj godini, predsjednik društva Darijo Škariot je istaknuo da su članovi bili aktivni između ostalog i na intervenciji sanacije nakon velikog olujnog nevremena koje je zahvatilo naše područje 19. srpnja 2023. godine te na ispumpavanju tri bunara. Sudjelovali su na ekipnom županijskom natjecanju mladeži, na Zimskom kupu Vatrogasne zajednice Pakrac - Lipik, a 11. lipnja su organizirali natjecanje za podmladak i mladež Pakraca i Lipika.

Skupštini su nazočili Marko Ašenbrener, zapovjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije i Tomislav Stokić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Pakrac - Lipik, koji se složio s gradonačelnicom kako na mladima svijet ostaje te spomenuo kako su u ovoj godini imali najveću grupu novih vatrogasaca na tečaju za vatrogastvo unazad dugi niz godina, točnije 45 mladih polaznika. „Vidjeti punu učionicu nas je učinilo vrlo ponosnima i ispunilo veseljem što ima toliko mladih koji žele učiti i raditi naš posao, iako znaju da nije nimalo lak. Sjetimo se samo tog kobnog olujnog nevremena u kojemu su Pakrac i Lipik ostali bez 2.500 krovova, ali smo uz neprospavane noći svi skupa uspjeli sanirati nastale štete. Prošle godine smo imali svega 5 posto požarnih intervencija, sve ostalo su bile tehničke intervencije prouzrokovane elementarnim nepogodama pa već i sami znamo za što se sve moramo obučiti i na što pripremiti jer naš posao više nije samo gašenje požara“, rekao je Stokić.

DSC08758 Medium

Ašenbrener je također konstatirao kako generalni problem manjka ljudi u svim granama u Hrvatskoj nije vidljiv u DVD-u Donja Obrijež. „Nadam se da ćete većinu ove brojne mladeži zadržati u vatrogastvu i daljnjem radu, a na našoj Zajednici je da kroz europske i ostale fondove osiguramo što više nove opreme koja će nam svima olakšati rad i učiniti društvo sigurnijim“, izjavio je.

DSC08760 Medium

Završni dio Skupštine bio je rezerviran za dodjelu diplomi o stjecanju znanja te jubilarnih priznanja članovima DVD-a za dugogodišnji radni staž u vatrogastvu, a iste su uručili umirovljeni tajnik Vatrogasne zajednice Pakrac - Lipik Zlatko Zerdin i također umirovljeni predsjednik DVD-a Pakrac, Ilija Turković stariji.

DSC08749-Medium
DSC08751-Medium
DSC08753-Medium
DSC08762-Medium
DSC08766-Medium
DSC08768-Medium
DSC08769-Medium
DSC08770-Medium
DSC08772-Medium
DSC08774-Medium

Nebrojeno puta dokazano je kako su sva pakračka u odličnoj suradnji i s lipičkim vatrogasnim društvima te da sve više i više obavljaju i razne druge poslove i aktivnosti uz vatrogastvo, a kojima sugrađanima pomažu u teškim i izvanrednim situacijama te im ujedno olakšavaju prebroditi iste.

DSC08750 Medium