dan grada naslovna

Obilježavanje Dana Grada Pakraca trajat će tri tjedna, a započinje u subotu, 2. ožujka, kad će Bridge klub Pakrac u Gradskoj vijećnici održati 16. pozivni parski međunarodni turnir. Tijekom tri tjedna Pakračane općenito čeka bogat sportski program, pa će tako 9. ožujka u Teniskom centru biti održan turnir slučajnih parova, a sljedeći dan, u nedjelju, turnir ulične košarke 3x3. U subotu, 16. ožujka, bit će održana tri turnira, onaj u elektroničkom pikadu za slijepe, zatim šahovski i rukometni, dočim je nedjelja 17. ožujka i titulirana kao Dan sporta tijekom kojega će biti održani gradsko prvenstvo u ribolovu, kuglačka liga mladih i Omanovac trail. Sportski dio bit će zaključen u srijedu, 20. ožujka, kad će u Hotelu Pakrac biti proglašen sportaš godine 2023.

dan grada trail

Blagdan sv. Josipa

Budući da se blagdan sv. Josipa obilježava u utorak, 19. ožujka, to je ujedno i centralni dan ovog trotjednog obilježavanja. U utorak će biti održano polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod kapelice sv. Josipa i Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu bana Jelačića, nakon čega će slijediti sveta misa u pakračkoj crkvi UBDM. U popodnevnim satima, turistička zajednica održat će program pod nazivom „Budi turist u svom gradu“.

dan grada polaganje

Osim navedenoga, tijekom obilježavanja Dana Grada, Pakračani će kroz ta tri tjedna moći pohoditi predstave, priredbe, kvizove i koncerte, a sam program bit će zaključen  u subotu, 23. ožujka na gradskoj šetnici spektakularnim koncertom jednog od omiljenih domaćih bendova, Opće opasnosti.

dan grada koncert