zene prekopakra naslovna

U subotu, 13. travnja, u Lovačkom domu u Matkovcu održana je redovna godišnja skupština udruge „Hrvatska žena“ Prekopakra.

Predsjednica udruge Dubravka Laučan predstavila je izvještaj o radu za 2023. godinu. Iz njega se moglo čuti kako udruga broji 100 članica. Od provedenih aktivnosti možemo izdvojiti organiziranu zabavu za Valentinovo u Češkom domu čijom su pripremom ostvarile određeni prihod. U ožujku prošle godine, članice udruge počastile su kolačima uzvanike skupštine NK Slavonija, a tijekom istog mjeseca pripremale su se za nadolazeći Uskrsni sajam. Očistile su trg te uz pomoć Mjesnog odbora i vatrogasaca postavile zeca i jaje. Na sajmu su osim djece iz vrtića i škole sudjelovala i djeca iz KUD-a Seljačka sloga iz Prekopakre, a udruga ih je nagradila prigodnim poklonima.

Članice su građane počastile domaćim kolačima povodom Dana grada, a sudjelovale su i na Danima češke kulture gdje su imale svoj štand i na kojemu su izlagale rukotvorine. Štand su imale i na smotri folklora u rujnu, a ondje su pekle lepinje. Jesen im je prošla u brojnim aktivnostima, uključujući izradu rukotvorina, ajvara, pekmeza. Vrijedne žene Prekopakre godinu su zaključile donacijom božićnih poklona za djecu Prekopakre koje je podijelio Djed Božićnjak u društvu motorista moto-kluba „Vitezovi tame“.

Laučan se posebno zahvalila svim muževima, Mjesnom odboru i vatrogascima te Gradu Pakracu na svesrdnoj pomoći i podršci, uz izražavanje nade kako će se ta suradnja i dalje nastaviti.

zene prekopakra dodatna

Ivana Martinović ispred nadzornog odbora predstavila je izvješće o pregledu blagajne kojim je utvrđeno kako u svim financijskim transakcijama Udruge tijekom prošle godine nije utvrđena nijedna nepravilnost. Uvidom u financije udruge vidljivo je kako su prošle godine ostvarile ukupan prihod od 10.350 eura, od čega su vlastitim aktivnostima uprihodile gotovo 6000, dok ih je Grad Pakrac sufinancirao s 1300 eura. Na rashodovnoj strani, ukupno su utrošile 7300 eura te su godinu zaključile s plusom na računu od preko 3000 eura, što je 500-njak eura više nego početkom godine.

Predstavljen je i plan udruge za 2024. godinu čijih 15 točaka otprilike reflektira ustaljene aktivnosti koje su provodile i prethodne godine, čime zadržavaju jednako ambicioznu razinu te pokazuju veliku volju i želju nastaviti biti prisutne u društvenom životu Pakraca i Prekopakre sudjelovanjem na svim većim manifestacijama i okupljanjima. Svojim trudom i zalaganjem, pa i donacijama, besplatnim dijeljenjem kolača i na brojne druge načine svakako doprinose našoj zajednici te stoga moramo pohvaliti djelovanje ovih 100-njak vrijednih žena koje nikako ne prolazi nezapaženo.

zene prekopakra publika

Nakon predstavljanja izvješća i riječi gostiju, posluženi su hrana i piće, a goste je nakon domjenka nastavio zabavljati popularni one-man band Gašo.

IMG1984
IMG1985
IMG1992
IMG1996
IMG1999
IMG2001
IMG2002
IMG2004