sloga e code

KPD „SLOGA“ provodi projekt E-CODE (sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (ZO/ENU 1/2023) s ciljem podizanja svijesti o prijetnji klimatskih promjena i njenog utjecaja na bioraznolikost te isticanje nužnosti naše prilagodbe i otpornosti – vlastitim angažmanom, radi smanjenja ranjivosti okoliša. 

Projekt između ostaloga podrazumijeva nekoliko aktivnosti s djecom i za djecu pri čemu bi nam bilo drago da se uključe i roditelji, umirovljenici, prijatelji prirode, poručuje Dubravka Špančić, tajnica KPD-a Sloga.

Raspored aktivnosti:

22. travnja (Dan planeta Zemlje), ponedjeljak od 9 do 11:30 sati (ukoliko ne bude bilo kiše) – radna akcija čišćenja šume Kalvarija, naših gradskih pluća. Jednokratne rukavice, vreće za smeće, obrok i napitak bit će osigurani od strane organizatora po prethodnoj najavi broja sudionika.

Do sada je prijava izvršena za 45 djece iz vrtića i 40 iz škole. Polazak je u 9 sati ispred područnog vrtića Kalvarija. Upoznat ćemo bukvu, hrast, jasen, grab, izvor Markovac s kapelom Gospe Lurdske, staze i puteljke, pokupiti smeće, urediti prostor oko Tri križa… biti zajedno!

25. travnja u 11 sati – kazališna predstava za djecu KEKO EKO

7. svibnja u 10 sati – Bee Movie (Pčelin film) – animirani film za djecu (o pčelama)

Sve su aktivnosti za sudionike (uz prethodnu prijavu) besplatne, a prijave se primaju do četvrtka, 18. travnja na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..