kalvarija 8

KPD "Sloga" je u suradnji s Osnovnom školom braće Radića Pakrac i Dječjim vrtićem "Maslačak" unutar projekta E - code, sufinanciranog sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, obilježila Dan planeta Zemlje akcijom u okolišu - čisteći jučer naša gradska pluća, Kalvariju, doznajemo od tajnice „Sloge“ Dubravke Špančić.

„O akciji su obaviještene Hrvatske šume d.o.o. Šumarija Pakrac i Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara, ogranak Pakrac koji skrbe o prostoru oko Tri križa. U akciji je sudjelovalo 65 djece s učiteljima i odgojiteljima, a osim prikupljanja smeća očistili smo izvor Markovac i okoliš kapele Majke Božje Lurdske gdje smo se i okrijepili uživajući u svježem zraku. Uz laganu šetnju šumom upoznali smo hrast, bukvu, pjev ptica, proljetnice, bazgu i rascvjetane jagode, prikupljali granje na hrpe kako bi brže i lakše postali staništa sitnim životinjama radi čuvanja biološke raznolikosti“, rekla je Špančić.

Cilj ovog projekta je podizanje svijesti o prijetnji klimatskih promjena i njenog utjecaja na bioraznolikost te isticanje nužnosti naše prilagodbe i otpornosti – vlastitim angažmanom, radi smanjenja ranjivosti okoliša. Između ostaloga, projekt podrazumijeva nekoliko aktivnosti s djecom i za djecu, a slijedi kazališna predstava KEKO EKO, 25. travnja u 11 sati, koja je za svu djecu besplatna.

Fotografije: KPD Sloga

kalvarija-7
kalvarija-3
kalvarija-6
kalvarija-5
kalvarija-4
kalvarija-1