Hvidra naslovna

Jučer, 27. travnja, održana je 24. redovna izvještajna i izborna Skupština Udruge hrvatskih branitelja oboljelih i liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Pakrac – Lipik (UHBOL PTSP-a Pakrac - Lipik) u prostoru UHBOL PTSP-a Pakrac – Lipik, u Domu hrvatskih branitelja u Pakracu.

Skupštinu je vodila dr. Marica Topić, koja je ovom prigodom ponovo izabrana za predsjednicu. Od osnivanja 2002. godine UHBOL PTSP-a Pakrac - Lipik redovito provodi i program „Da se ne zaboravi“ u kojemu njihovi članovi aktivno sudjeluju u programima obilježavanja obljetnica iz Domovinskog rata i povijesti hrvatskoga naroda.

Hvidra predsjedavajuci

"Tijekom 2023. godine članovi naše udruge aktivno su sudjelovali u svim programima obilježavanja obljetnica iz Domovinskog rata i povijesti hrvatskoga naroda koji su se održavali na području gradova Pakraca i Lipika, a također, aktivno smo bili zastupljeni i u programima obilježavanja značajnih  obljetnica u Požegi i drugim gradovima i općinama u Požeštini", istaknuto je.

IMG2235
IMG2234
IMG2232
IMG2231
IMG2229
IMG2230
t.gif

Iz financijskog izvješća vidljivo je kako su prihodi i rashodi Udruge bili na sličnoj razini, od otprilike 3700 eura. Tri stavke koje su prihodima najviše doprinijele pozitivnoj bilanci blagajne su uplate iz proračuna Grada Pakraca, Lipika i Požeško-slavonske županije.

Dr. Topić istaknula je da je kao predsjednica iznimno zadovoljna što u lokalnoj Udruzi nije zabilježen nijedan pokušaj suicida, ali ni obiteljskog nasilja. Istaknula je kako postoji „Plavi telefon“ na koji mogu zvati ne samo branitelji, već svi koji imaju potrebu pojadati se iz bilo kojeg razloga. Dodala je i kako je prosječan životni vijek branitelja 52 godine, što samo po sebi govori koliko je podrške toj populaciji potrebno.

Hvidra Novinc

Skupu su se po izlaganju izvješća obratili i predsjednik Udruge djece branitelja Tomislav Novinc, kao i predsjednik Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, Miroslav Ivančić, pri čemu su oboje podržali rad Udruge, stavivši se na raspolaganje u svakoj mjeri u kojoj je to potrebno i poželjevši im sreću u daljnjem djelovanju.

Hvidra Ivancic