pozivnica sestrinstvo

Aktiv medicinskih sestara/tehničara Srednje škole Pakrac s učenicima medicinskog usmjerenja poziva na svečano otvorenje izložbe naziva „Povijesni kutak sestrinstva“, koja će biti održana 9. svibnja u zgradi Pedagoške akademije Srednje škole Pakrac, s početkom u 17 sati, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva, poručuje u ime organizatora Vesna Božić, dopredsjednica Palijativnog tima LiPa.

Naša škola i bolnica u Pakracu ustanove su kojima se iznimno ponosimo kao njihovi djelatnici i građani. Možda Vam je manje poznata činjenica da je „Kraljevska zemaljska bolnica Pakrac“ koju danas poznajemo kao Opću županijsku bolnicu i bolnicu hrvatskih veterana Pakrac, utemeljena davne 1896. godine. Također, obrazovanje prvih generacija medicinskih sestara i tehničara na Pakračkom području seže u daleku 1960. godinu.

Unatoč ratnim razaranjima, međusobnom suradnjom sa zdravstvenim ustanovama našeg područja uspjeli smo skupiti i trajno očuvati pojedine predmete kao vrijedne uspomene iz prošlosti.