Pakracki list 623 v2 page 0001

U poslijepodnevnim satima u prodaji će biti novi, 623. broj „Pakračkog lista“.

LJETO NA VIDIKU

Za koji dan klimatološki će početi ljeto, većini ljudi omiljeno godišnje doba u kojem će na zasluženi godišnji odmor. Školska godina se bliži kraju pa se ljetu vesele i učenici, a nešto manje maturanti koje prvo očekuje državna matura i upisi na fakultete, a tek kasnije slijedi „najdulje ljeto“ u njihovom životu.

I u Gradu se polako slaže raspored događanja za ovogodišnje Pakračko ljeto, koje će, ne sumnjamo, ponovno vratiti šušur na gradske ulice, sportske terene, u muzej, knjižnicu, na gradsku šetnicu… Bit će tu kvizova, koncerata, radionica, predstava, turnira, a ono s čime već nekoliko godina započinje Pakračko ljeto je Multipak, odličan spoj vrhunske tehnologije i još boljih organizatora koji se uvijek potrude da tih dana grad diše u ritmu glazbe. Ovaj jedinstveni događaj započinje 10. lipnja, trajat će šest dana i kulminirati nezaboravnim glazbenim doživljajem, koncertom Damira Urbana i njegove Četvorke.

Da bi ljubitelji dobre glazbe, ali i svi ostali putnici namjernici koje put dovede u naš grad imali gdje odsjesti pobrinuli su se sve brojniji iznajmljivači na području Pakraca koji nude za svakoga ponešto. Od kuća za odmor do apartmana i soba, sa četiri zvjezdice ili kojom manje, u centru grada ili na periferiji… U našoj temi broja razgovarali smo s tri najnovija iznajmljivača u gradu i pokušali doznati što ih je motiviralo na taj pothvat, koliko je isplativo i kako su zadovoljni svojom novom ulogom.

Ljeto je i vrijeme kad poželimo od vrućina s gradskog asfalta te svakodnevnog stresa na poslu i anksioznost koje mogu negativno uticati na zdravlje, pobjeći negdje u prirodu, na svježi zrak, i uživati u miru i tišini. A najbolji način za takvu regeneraciju duha i tijela je odlazak u planine.  Koje su prednosti planinarenja i kakve prirodne ljepote imamo u našoj okolici doznajte iz intervjua s predsjednikom lokalnog planinarskog društva.

Pročitajte i priču o našem sugrađaninu sa zagrebačkom adresom, koji voli glazbu, putovanja, motore i rodni kraj, ali prije svega, svoju obitelj i unučad.

 

Sve to pročitajte u NOVOM BROJU PAKRAČKOG LISTA kojeg možete kupiti već danas na sljedećim lokacijama: MLIN I PEKARE (Hrvatskih velikana, Strossmayerova, Prekopakra, Krndija, Lipik) i KTC.