karlo ressler naslovna

Karlo Ressler, hrvatski političar i zastupnik u Europskom parlamentu od 2019. godine te potpredsjednik Mladeži Europske pučke stranke u drugom mandatu, posjetio je danas Pakrac, s posebnim naglaskom na obilazak Spahijskog podruma koji se obnavlja u sklopu jedinstvenog turističkog projekta Svijet graševine.

karlo ressler u dolasku

Prije polaska prema samoj lokaciji, danas vrlo živom i aktivnom gradilištu, članovi gradskog poglavarstva na čelu s gradonačelnicom Anamarijom Blažević, predsjednikom Gradskog vijeća Miroslavom Ivančićem te županica Antonija Jozić, ugostili su Resslera na terasi lokalnog ugostiteljskog kafića „Maniva“.

karlo ressler maniva

Nakon što mu je ravnateljica Gradskog muzeja, Jelena Hihlik, predstavila projekt obnove Spahijskog podruma, vrijeme je bilo za krenuti na samu lokaciju.

karlo ressler jelena

Na gradilištu su se uzvanici opremili zaštitnim kacigama, što se zapravo pokazalo kao jako dobrim potezom, budući da je ubrzo došlo do jedne vrlo opasne situacije koja je sve prisutne podsjetila da se nalaze na aktivnom gradilištu te kako je potrebno uložiti izniman oprez. Ipak, na kraju je sve prošlo u najboljem redu, a Ressler je ostao ugodno iznenađen prostorom u kojemu će, prema planovima, možda čak već ove godine svoj dom između ostalih pronaći i Gradski muzej te knjižnica.

karlo ressler spahijski

Osim što je izrazio zadovoljstvo viđenim na gradilištu i pokazao interes za određene specifičnosti budućeg stalnog postava Gradskog muzeja koji bi se trebao nalaziti na trećoj od četiri etaže (tzv. „prvom potkrovlju“),  Ressler je izrazio želju da sudjeluje i na njegovom otvorenju, na što je od nadležnih dobio potvrdu kako će mu poziv biti blagovremeno uručen.

karlo ressler setnica