vjezbaonica

Vijećnica kurije Janković i gradska šetnica bili su danas mjesto održavanja glazbene vježbaonice koju su u sklopu Multipaka održali učenici trećeg razreda fizioterapeutskog smjera pakračke srednje škole pod vodstvom nastavnice Marine Grčević.

Tako su učenici nižih razreda osnovne škole nakon zagrijavanja i razgibavanja praćenih glazbom, uz asistenciju budućih fizioterapeuta prolazili kroz razne elemente poligona. „Vježbe odrađujemo s ciljem razvijanja grube motorike, koordinacije, balansa, propriocepcije… Djeca su danas po pitanju motorike jako loša, zbog sjedilačkog načina života, manjka aktivnosti i kretanja pa ih na ovaj način, kroz igru, druženje i vježbu nastojimo malo animirati i potaknuti da se više posvete tjelesnoj aktivnosti“, rekla je nastavnica Grčević.

DSC1177
DSC1195
DSC1179
DSC1181
DSC1183
DSC1188
DSC1190
DSC1187
DSC1193
DSC1194

U današnjem Multipak programu na rasporedu je projekcija dokumentarnog filma Iz sve snage Dimitra Dimitovskog koji se retrospektivno bavi hrvatskom underground rock scenom s početka 90-ih godina. Nakon završetka filma koji će biti prikazan u gradskoj knjižnici u 20 sati, Zdenko Franjić, pasionirani zaljubljenik u underground, psychobilly, garage rock i indie glazbu, preuzet će ulogu DJ-a i zabaviti sve zainteresirane na Multipak Warm Up partyju u Caffe baru Maniva!