MULTIPAK DD 2

Sunčano i toplo vrijeme, izložba najnovije HI-FI tehnologije, odlično piće, još bolji grah te cjelodnevni prigodni sadržaj „Dobrog dvorišta“, glavne su karakteristike programski najbogatijeg dana 12. Multipaka koji se od 10. do 15. lipnja održavao u Pakracu.

Dvorište kurije Janković ove je subote privuklo popriličan broj posjetitelja, po običaju nešto manje domaćih, no svatko je mogao pronaći nešto za sebe. Izlagači iz Hrvatske, ali i s raznih europskih adresa vrijednom su opremom napunili brojne i sjajno uređene glazbene slušaonice u prostorima Muzeja grada Pakraca, Osnovne glazbene škole Pakrac, Gradske vijećnice, Turističke zajednice Grada Pakraca, u prostoru RobertoShopa, u Hrvatskom domu i u posebnoj skrivenoj slušaonici. Oni gosti kojima vrhunska reprodukcija zvuka nije bila glavni motiv praćenja Multipaka, mogli su otići u Multi-šetnju sa Stevom Nagyjem iz PD Psunj, iznajmiti gradski e-bike i uz pomoć struje odvoziti Tour de Pakrac ili se opustiti uz Antistres jukebox psihologinje Ivane Marin.

MULTIPAK DD 1

Nakon uvijek dobrog Multi-graha valjalo se okrijepiti hladnim pivom domaće pivovare Slavonica, a oni kojima alkohol nije opcija, mogli su uživati u gutljajima ukusnog Multi-čaja kojeg je spravljao Đorđe Cvijić, jedini hrvatski majstor čajne ceremonije. Kako se ova manifestacija poklopila s početkom europskog nogometnog prvenstva, organizatori su posjetiteljima omogućili i gledanje utakmice naše reprezentacije na velikom ekranu uz besplatne grickalice i slatkiše. Ni loš rezultat nije omeo ljubitelje dobre glazbe da uživaju u izvedbama mladih, talentiranih rock bandova The first ride i Crna Magla koji su do kasno u noć svirali najpoznatije domaće i strane uspješnice.

FOTOGALERIJA

Iako su u petak na službenom otvorenju organizatori naglasili kako se zbog raznih problema često dovodi u pitanje opstanak ove manifestacije i kako svaki put kažu da im je ovo zadnji Multipak, drago nam je da je on ipak održan i da je ponudio Pakračanima i njihovim gostima vrhunski sadržaj kojeg su mogli vidjeti samo u našem gradu. Moramo priznati da ova skupa i mnogima nedostižna hi-fi oprema privlači prilično uzak krug posjetitelja, no Multipak nisu samo slušaonice. U Pakracu su se ovih dana mogli pogledati odlični dokumentarci, bile su održane razne radionice, slušaonice i promocije knjiga, a sve je zaokružio jedan i jedinstveni Damir Urban sa svojom Četvorkom! Sve pohvale na organizaciji idu, naravno, Boži, Jeleni, Moniki, svim zaposlenicima gradskih kulturnih institucija, ali i volonterima, jer je sve održano na visokom nivou, što im želimo da ostvare i nagodinu, na 13. po redu Multipaku!

MULTIPAK DD 3