vrtni fest 1

U dvorištu Osnovne škole braće Radića sinoć je održan 4. Vrtni festival, sačinjen od zabavnog programa ispunjenog glazbom, recitacijama i igrokazom, kao i zdravom zakuskom za sve posjetitelje.

Učiteljica Daliborka Duchač je zahvalila svima koji su sudjelovali u uređenju vrta, pogotovo marljivim učenicima i nastavnicima. „Ponosni smo što je svake godine naš vrt sve ljepši, a to potvrđuje i ovogodišnja nagrada Hrvatske radio televizije za drugi najljepši vrt u Hrvatskoj za što smo nagrađeni vrijednim nagradama“, rekla je učiteljica koja je najviše zaslužna za izgled današnjeg školskog vrta kojeg krasi gotovo stotinjak biljnih vrsta.

vrtni fest 3

Okupljene je pozdravila i nastavnica biologije Manuela Papić rekavši da je svima draga ova manifestacija upravo zbog lepršavosti i opuštenosti. „Želimo da uživate u našem vrtu i da vidite što mi to radimo s velikom ljubavlju. Nekad nam bude i teško, ima dosta područja za uređivanje, no djeca su podijeljena po razredima i najčešće s velikim veseljem obavljaju te radove. Smatramo da nema ljepšeg od konstantnog dodira sa zemljom koja uvijek daje jedno veselje, radost, zajedništvo, a tako i odgajamo učenike, da rastu u duhu ekologije i prirode“, zaključila je Papić.

FOTOGALERIJA

Uslijedio je prigodni program gdje su učenici pokazali svoje talente i kreativnost kroz sviranje, recitacije, igrokaze, haiku poeziju…

U slavlju školskog vrta ove godine je sudjelovala i KPD "Sloga" Pakrac kroz aktivnosti projekta E - CODE kojeg provode u partnerstvu s vrtićem Maslačak i školom, a sufinanciran je sredstvima FZOEU - "Zajedno čuvamo okoliš". Do sada su proveli niz aktivnosti upoznajući klimatske varijable i promjene, zavičaj i biološku raznolikost, postavili su košnicu pored Hrvatskog doma, sudjelovali u akcijama čišćenja, tiskali brošuru, 2 letka i bojanke podmetače za pakračke ugostitelje, doznajemo od tajnice „Sloge“ Dubravke Špančić.. Sinoćnje aktivnosti „Sloge“ bile su: izložba „Sunce“, scenska igra „Jabuka i roj“ koju su izveli mali vrtićarci, pripremne aktivnosti uređenja okoliša kao i nabava namirnica za pripremu zdravih zalogajčića.

vrtni fest 2

U opuštenom ambijentu druženje roditelja, učitelja i djece nastavljeno je i nakon svečanog programa gdje se moglo razgledati i kupiti rukotvorine učeničke zadruge Banovac, obići školski vrt i okrijepiti se uz prigodnu zakusku i osvježavajuće napitke.

DSC 1452