stare knjige 1

U sklopu programa Coolturnog ljeta, jučer je u dvorištu Janković održana kreativna radionica pod nazivom „Novi život starih knjiga“, za djecu, ali i one malo starije, u organizaciji Gradske knjižnice Pakrac i Muzeja grada Pakraca. Kao i prijašnjih godina, radionica je ozračila dvorište kurije Janković pozitivnom atmosferom i domišljatim papirnatim kreacijama njenih voditeljica Biljane Krajačić, Ive Bišćanin, Katarine Lahovsky Kobetić, Lionelle Brisinello i Manuele Papić.

stare knjige 2

Kao što i sam naziv govori, tema radionice bila je prenamjena starih, otpisanih knjiga koje bi u nekom drugom scenariju završile u starom papiru, pa je tako radionica podijeljena na pet stolova, a za svakom je „stanicom“ pojedina voditeljica davala uputstva. Mlađi posjetitelji su izrađivali papirnati nakit, magnetiće, crtali vodenim bojama i ukrašavali kolaž papirom, dok su stariji pomoću skalpela izdubljivali knjige u koje su potom posadili popularne sukulente.

DSC 0241 Medium

Druženje, zabava i stjecanje novoga znanja koje se može prenijeti u kućne radinosti, obilježili su ovu kreativnu radionicu, a podsjećamo da je to tek jedna u nizu koje nam predstoje u Coolturnom ljetu.

DSC0205
DSC0204
DSC0211
DSC0217
DSC0219
DSC0226
DSC0231
DSC0232
DSC0236
DSC0241
DSC0233
DSC0237

Dvije jutarnje radionice za Glazbeni četvrtak

U prijepodnevnim satima u prostorima Osnovne glazbene škole Pakrac održane su dvije glazbene radionice pod radnim nazivom „Glazbeni četvrtak“ koje su vodile učiteljica harmonike, Anamarija Nerad, odnosno klavira, Tea Silađi. Učiteljica Nerad zainteresiranim je polaznicama prezentirale neke zanimljivosti i korisne informacije iz područja skladanja glazbe za animirane filmove, dok je učiteljica Silađi sa svojom grupom uvježbavala ritmičku koreografiju s naglaskom na koordiniranost pokreta. Istoimena radionica na rasporedu je i idući tjedan, 11. srpnja.

glazbeneradionicecure
glazbeneradioniceuciteljica
glazbeneradioniceuciteljica2
glazbeneradionicedjeca