strelicari 4

U nedjelju, 7. srpnja, u organizaciji Streličarskog kluba Katarina Zrinska iz Čakovca, u Otoku kod Preloga održan je streličarski Memorijalni turnir Draško Mihinjač „Zlatna strijela Preloga WA 900 krugova“. Na jubilarnom 30. izdanju turnira, a šestom koje se održava u spomen na kolegu streličara Draška Mihinjača, nastupilo je stotinjak streličara iz Hrvatske i Slovenije, među kojima i četvorica članova streličarskog kluba „Kuna“ Pakrac, koji su postigli izvanredne rezultate.

Natjecanje je koncipirano tako da se puca s tri različite udaljenosti, ovisno o stilu luka te se zatim zbrajaju rezultati svih udaljenosti. Ekipa Tradicionalnog luka u sastavu Dario Marošević, Igor Krušić i Tomislav Nemet postavila je čak četiri nova državna rekorda! Osim toga, Dario Marošević postavio je dva nova individualna državna rekorda. Koliko je natjecanje bilo izjednačeno najbolje govori podatak da su Dario i Igor u apsolutnoj kategoriji imali isti broj bodova, ali je Dario imao dvije desetke više.

Nakon službenog dijela natjecanja pristupilo se borbama za Zlatnu strijelu Preloga. Pravo nastupa imala su četiri natjecatelja koja u apsolutnoj kategoriji imaju najviše bodova. Gađalo se jaje na najkraćoj udaljenosti iz kvalifikacija. Sportski rulet je htio da se u finalu bore Dario i Igor. Dario je imao mirniju ruku te je pobijedio i osvojio Zlatnu strijelu!

Inače, natjecanje se odvijalo po izuzetno vrućem vremenu na terenu NK Otok. Medalje su osvojili Dario Marošević, Tradicionalni luk veterani, prvo mjesto, zatim Tomislav Nemet, Tradicionalni luk veterani, treće mjesto, pa Igor Krušić, Tradicionalni luk seniori, prvo mjesto te Zoran Petrović, Goli luk veterani, drugo mjesto.

strelicari robin hood

Situacija u kojoj je Dario Marošević pogodio u strijelu klupskog kolege Tomislava Nemet, potez poznat kao Robin Hood

Čestitke članovima kluba na ostvarenim rezultatima te se nadamo nastavku uspješne natjecateljske sezone, poručuju Kune.

Izvor: Streličarski Klub „Kuna“ Pakrac