Pakračka dvorana jučer je ugostila preko 600 posjetitelja priredbe „Poklon mome gradu“, koja se već tradicionalno, kao dio proslave Dana Grada Pakraca, održava u vrijeme Josipova. Mame, tate i ostali mogli su uživati u dvosatnoj predstavi vrtićanaca i školaraca koji su nam kroz razne koreografije demonstrirali što su to tijekom godine radili, naučili i uvježbali. Za svoje točke svi su oni zaradili pljesak punih tribina, a s druge strane pohvalu zaslužuju i mladi članovi KPD Sloge iz Pakraca koji su ovogodišnju priredbu smjestili u vrijeme srednjevjekovnog sajma i umjesto klasične konferanse program vodili prilagođenim igrokazom. Mora se priznati, pravo osvježenje u režiji vrijedne Dubravke Špančić i njezine ekipe iz KPD Sloge…

U programu su, kao i svake godine, sudjelovali Dječji vrtić Maslačak, pjevački zbor nižih razreda Osnovne škole braće Radić Pakrac kao i plesna sekcija iste škole. Neizostavni dio ovakvih priredbi je i plesni klub DOLCE s uvijek kvalitetno odrađenim programom budućih plesača kao i mali ratnici iz Bujinkan Seishin Dojo kluba Pakrac. Posebno dobro publika je odreagirala na Komorni tamburaški orkestar OGŠ Pakrac i vokalnu izvedbu Ane Kobetić koja je otpjevala „Šokicu“. Svoju točku odradili su i uvijek simpatični članovi KUD-a „Seljačka sloga“ Prekopakra i Češke besede iz Prekopakre, a skladbu „Pjesma Pakracu“ otpjevao nam je pjevački zbor viših razreda OŠ braće Radić u pratnji Miroslava Badrova. Program su svojim nastupom zatvorili članovi VIS-a Kuparića put sa Šolte u pratnji članova „Latice“.

endi 2

Kao i svake godine, ovogodišnja priredba je imala svoj službeni dio na kojem je gradonačelnicaAnamarija Blažević nagradila najbolje učenike pakračke osnovne i srednje škole - pobjednike na regionalnim natjecanjima, njihove mentore te prosvjetne radnike za dostignuća na natjecanjima, susretima i smotrama. Nagrade su primili i studenti  Zdravstvenog veleučilišta Zagreb, Izvanrednog dislociranog dodiplomskog studija fizioterapije u Pakracu, koji su studirali u Pakracu te završetkom trogodišnjeg studija u prvoj generaciji, upisanih akademske godine 2012./2013., diplomirali i prvi stekli stručno zvanje. Kompletan popis nagrađenih donosimo na kraju teksta.

Po završetku priredbe na binu se popeo Endi Schroeter, poznati mladi dečko sa estrade, Pakračanin, koji je po prvi puta nastupio u svom gradu na opće oduševljenje tristotinjak prisutnih gledatelja koji su s njim u glas otpjevali najpoznatije hitove. Mlada teen zvijezda ponašala se u skladu sa statusom pa je po završetku energijom nabijenog koncerta odradio slikanje s mnoštvom fanova iz svog rodnog grada.

POPIS NAGRAĐENIH UČENIKA, MENTORA I STUDENATA

OŠ BRAĆE RADIĆ
Bruno Pjerabon, kemija
Stela Sarić, kemija
Leo Svjetličić, tehnička kultura
Mataj Zandona, tehnička kultura           
Lana Žoldoš, biologija
SREDNJA ŠKOLA PAKRAC
Daron Lalić Duchač, informatika, matematika
Matea Ereiz, njemački jezik
Nina Kliček, latinski jezik, hrvatski jezik
Barbara Krejči, povijest, biologija, kemija
Anja Ljevar, biologija
Leonarda Pejša, povijest
Marija Pierobon, talijanski jezik
Sara Radić, latinski jezik
Anđelka Rosman, biologija
Antonio Skalnik, matematika
PROSVJETNI RADNICI – MENTORI OŠ PAKRAC
Milan Nadaždi, nastavnik teh.kulture
Krešimir Hihlik, nastavnik kemije
Maja Kurin, nastavnica njemačkog jezika
Manuela Papić, nastavnica biologije
 
PROSVJETNI RADNICI – MENTORI SŠ PAKRAC
Vesna Ančić, prof. biologije
Blanka Brkašić, prof. hrvatskog jezika
Branko Križan, prof. povijesti
Davorka Lokner prof. njemačkog i engleskog jezika
Dragan Marin, prof. matematike
Mira Radanović, prof. kemije
Marija Puškarić, prof. talijanskog jezika
Barbara Rožman, prof. latinskog jezika
Renato Ristić, prof. informatike