Poznato je da je nasumično plakatiranje i oglašavanje pakrački problem koji seže još od poslijeratnih dana, manje više sve je o tome rečeno i napisano. Neodgovornost onih koji plakate lijepe - a ne skidaju, dovela je do tog da smo kroz godine na takvo iščašeno ponašanje prestali gledati kao problem. Saživjeli smo s tim, pomirili se i sami naučili gdje se što može pročitati. Zanima li nas koncert, zavirimo na trule tarabe podno ruševne "grgurićke", tražimo li sobu ili stan, kupujemo odojka ili pak popravljamo mobitel, informaciju potražimo na istom "pakračkom oglasniku" par metara lijevo ili desno.

Posebna priča su osmrtnice. Zanima li nas tko više nije s nama - iz automobila, već po navici, preletimo pogledom po stablima uz cestu privuče li nam pogled kakav friški crno - bijeli papir ili samo prošetamo do ugla bivše pakračke robne kuće i to pročitamo. Tako se to donedavno radilo u Pakracu.
Proteklih dana iz te džungle svakojakih obavijesti izdvojeni su oni o pokojnicima. U organizaciji pakračkog Komunalca izrađene su i postavljene namjenske info - kućice i to na četiri lokacije u gradu pa sada loše vijesti možemo pročitati u centru kod PBZ-a, kod bivšeg „marketa“, na pakračkoj tržnici i na pakračkom Rimokatoličkom groblju. Kulturnije, na kraju i dostojanstvenije. Nadamo se samo da je ovo tek prvi učinjeni korak u uvođenju reda kod uličnog oglašavanja.
"Došli smo na ideju da to treba gradu i to smo odradili. Kućice smo platili i postavili, a lokacije smo dogovorili s odgovornima u Gradu. Hoće li ovo biti tek prvi korak, ne znam, ali Komunalac je u budućnosti spreman sudjelovati u svakom projektu koji je korak naprijed u životu naše zajednice“, rekao nam je Zdravko Vostri, direktor ove pakračke tvrtke.