U tijeku je provođenje programa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje usmjeren nezaposlenim ženama  "Javni rad - pomoć zajednici" kojega provode na području Pakraca  Gradsko društvo Crvenog križa i Grad Pakrac.

Kako nam je rekao Duško Kliček, ravnatelj GD CK Pakrac, projekt na terenu provodi osam žena iz Badljevine, Prekopakre, Omanovca, Batinjana,  Japage,  Donje Obriježi  i  Pakraca, a obuhvaćeno je nešto manje od 100 korisnika - starih i nemoćnih osoba iznad 65 godina starosti.

Prvih dvadesetak dana provođenja projekta pokazalo je punu osnovanost obilazaka i pomoći starim osobama, a osim kućnih poslova, uređenja stambenog prostora i okućnice, osobne higijene pripreme hrane, odlazaka u trgovinu i slično, korisnici su posebno iskazali zadovoljstvo mogućnošću razgovora, što im u teškim danima samoće često najviše treba i znači.

"Potrebno je ovdje istaknuti  da su programom obuhvaćena gotovo sva naselja na području Pakraca osim bučkog kraja i to radi kratkoće roka pripreme, ali i nepovjerenja i straha starih osoba prema  ljudima  koji provode projekt. Naime,  pokušaj pronalaska korisnika pomoći  je na tom području  propao  jer su stari ljudi  nepovjerljivi  prema svemu novom, nakon što su nakon obilazaka raznih "agenata" za prodaju struje,  osiguranja i sličnih ponuda uglavnom ostajali prevareni", rekao je Kliček.

Vrijednost projekta je 187.000 kuna od čega Hrvatski zavod za zapošljavanje osigurava 175.500,  a Grad Pakrac 11.500  kuna. Ženama uključenim u ovaj projekt pripadaju sva prava iz radnog odnosa temeljem Zakona o radu i Kolektivnog ugovora kojega GD CK Pakrac ima.