Crvena Škoda Octavia zagrebačkih tablica ostala je na mjestu ukopana s pola "nosa" na glavnoj cesti uključujući se u promet s pakračkog malog mosta, dok joj je punom brzinom put presjekao tegljač, vozeći iz smjera Lipika prema Daruvaru. Današnji prizor tek je jedan od mnogih...

Posljednja promjena regulacije prometa koja je stupila na snagu 2013. godine omogućila je dvosmjernu komunikaciju i prometnu poveznicu preko pakračkog malog mosta.  Prečac je to koji povezuje dvije, možda i najprometnije, pakračke ulice - onu Matije Gupca i Bolničku ulicu. I dok je pravac iz smjera Gupčeve neupitan, problematičan je kontra smjer tj. uključivanje na glavnu prometnicu Lipik - Pakrac - Daruvar. U početku je nepreglednost ispred trgovine "Metalko" uzrokovala živica ili čempresi, nebitno, posađeni tik uz cestu, da bi danas kad zelenila nema taj „plac“ postao usputni parking koji uzrokuje nepreglednost i opasnost. Naročito ako je uz cestu parkirano poveće vozilo kao u današnjem slučaju.

Nije nam namjera optuživati vozača koji je danas zastao „na sekund“, samo da nešto pokupi iz trgovine. Ideja je skrenuti pažnju i upozoriti na opasnost. Bolje mi ovim putem, nego netko svojim životom.