Današnje dopodne u Pakracu bilo je u znaku radne akcije "Zelena čistka" koja je okupila osamdesetak građana raspoređenih na više lokacija u Pakracu i okolnim naseljima u cilju uređenja vlastitog životnog okoliša. Umjesto subotnjeg dopodnevnog opuštanja, angažman na uređenju samog grada u obavezu su uzeli zaposlenici pakračke gradske uprave u kombinaciji s Vlastitim pogonom  i od smeća očisti i uredili prostor na Pakurnovcu te neke lokacije u samom središtu grada.

DSC_3291

Lovci lovačkog društva "Košuta" povukli su se van Pakraca, sve do Branežaca gdje im je i baza te zajedničkim snagama u suradnji s Udrugom djece branitelja Domovinskog rata i Hrvatskim časničkim zborom očistili i upristojili lokaciju Crveni put kao i sam cestovni ulaz u Grđevicu. Prirodno, lovcima je najmanji problem nešto i skuhati pa su tako sudionicima "Zelene čistke" za 12 sati pripremili ručak. Bar za one koji su u prilici naići...

DSC_3312

Stipan Grgić iz lovačkog društva "Košuta" zadovoljan je idejom, odazivom baš i ne:"Odlična je to stvar, samo sam nekako očekivao više ljudi. Nekad je to bilo organizirano tako da smo išli glavnom cestom, kupilo se smeće, znalo se  dosta nakupiti. Sad smo svatko na svojoj lokaciji pa se nekako gubi dojam zajedničke akcije. Možda bi buduće akciju valjalo omasoviti na način da se uključe i učenici. Kažem, to je samo prijedlog..."

Vrijedne ruke djelatnika pakračke Šumarije također su se priključile ovoj volonterskoj akciji.  Danas su krčili nered na Zukvi, točnije spojnu cestu prema Derezi, a dio snaga uputili su i na uređenje pakračke tromeđe na cesti prema Omanovcu .

Pakračkim planinarima PD Psunj, ova radna akcija samo je jedna u mnogih. Zatekli smo ih tridesetak na uređenju okoliša oko planinarskog doma, uređenju dijelova šume tik uz cestu, ali i na bojanju metalnih konstrukcija oko doma za što je, uz poneku mušku, zadužena bila uglavnom ženska ruka.

VIDI FOTOGALERIJU

DSC_3342