U tijeku su završni radovi, a do kraja travnja bit će završena  u krugu silosa "Poljoprivrede" Lipik u Dobrovcu sušara za kamilicu i ostalo ljekovito bilje(menta, kopriva, uljne koštice i slično), što bi, kako nam je rekao Željko Viboh, direktor "Poljoprivrede",  u narednom periodu trebala biti još jedna grana proizvodnje ne samo "Poljoprivrede" nego i poljoprivrednika ovog kraja.  Vrijednost radova na ovom projektu je oko 400.000 kuna.

"Poljoprivreda" je ove godine zasijala  28 hektara kamilicom i ova bi sušara trebala biti dovoljna kako bi se na vrijeme moglo obaviti sušenje i spremanje. Ovo je prva godina u "Poljoprivredi" pod kamlilicom, što je, osim sušare zahtijevalo i dodatna ulaganja u nabavu mehanizacije i ostalog.

"Dosta toga se u poljoprivrednoj proizvodnji okreće prema proizvodnji ljekovitog bilja i vjerujem da ono ima budućnost za poljoprivrednike ovog kraja.  Ovih 28 hektara pod kamilicom posijali smo na uštrb pšenice, ali to nikako ne znači da ćemo se odreći naše temeljne ratarske proizvodnje a to su žitarice. Trenutno je cijena pšenice niža, a ulaganja su povećanja tako da smo prostor za proizvodnju potražili  u kamilici s ciljem bolje iskoristivosti površina koje imamo. U planu nam je već dogodine proizvodnja uljanih tikvi a postepeno i proizvodnja drugog ljekovitog bilja. Bit ćemo spremni biti i nositelji proizvodnje ljekovitog bilja za ovaj kraj, a moći ćemo  ponuditi proizvođačima usluge naše mehanizacije i sušare.

Još nešto je značajno u svemu tome. Kako nam je rekao direktor Viboh, kamilica bi trebala biti međukultura, jer već početkom svibnja idu u berbu koja će trajati tridesetak dana, a na te površine će zasijati neki rani sortiment kukuruza koji se može iskoristiti za silažu.

U proizvodnji kamilice "Poljoprivreda" kooperira s trvrtkom "Jan Spider" iz Pitomače.