Od 1. siječnja lipički „Studenac“ nakon 30-tak godina  započeo jer rad umjesto u sklopu Podravke u  grupaciji Kofola ČeškoSlovensko, odnosno u Hrvatskoj u sklopu njene tvrtke kćeri „Radenske“.

Što se mijenja i kakvi su planovi novog vlasnika najpoznatijeg lipičkog proizvodnog brenda upitali smo njihovu glasnogovornicu Alenku Dujanović.

Ostaje li „Studenac“ zasebna pravna osoba s tim imenom ili će biti pridružen u neku od već postojećih tvrtki Radenske?

Pravna osoba pod imenom Studenac i dalje će postojati, no vlasništvo se promijenilo, pa je Studenac sada dio grupe Kofola ČeskoSlovensko koja u svom portfelju ima neke od vodećih europskih proizvođača bezalkoholnih pića.

Ostaje li sjedište ove ili nove tvrtke u Lipiku?

Naš plan je Studenac vratiti na stare staze, što svakako podrazumijeva da sjedište ostaje u Lipiku, jednako kao i vodstvo tvrtke, proizvodni pogon te zaposlenici.

Zadržavate li postojeća imena Studenac, Studena, ledeni čaj?

Budući da Kofola u svom poslovanju nastoji očuvati tradicijske brendove te im udahnuti novi život svakako ćemo zadržati stare brendove, uz moguće manje promjene.

Zadržavate li  sav proizvodni asortiman, ako ima novina koje su?

Budući da je pred nama izazovno razdoblje međusobnog upoznavanja te ispitivanja odnosa na tržištu, sa sada je teško govoriti o poslovnim planovima u tom smislu. Pred nama je veliki posao koji uključuje i donošenje strategije, a čiji će se prvi rezultati vidjeti vrlo skoro, već krajem prvog kvartala 2017. godine.

Planirate li proširivanje tržišta na Sloveniju, Češku, Slovačku....?

Odgovor na ovo je sadržan u odgovoru na prethodno pitanje, donošenjem konačne strategije imat ćemo informacije o daljnjim planovima za razvoj Studenca, pa tako i planovima za izvoz.

Mijenjate li što u vodstvu Studenca?

Kao što je rečeno u odgovoru na Vaše drugo pitanje, u menadžmentu društva Studenac je i  kolegica Vesna Tomac Vukmanović, u koju imamo puno povjerenje.