Da je mjuzikl „Tko pjeva, zlo ne misli“ u izvedbi Kulturno prosvjetnog društva „Sloga“ zaista odlična predstava, potvrdila je ne samo pakračka publika odličnom posjećenošću svih dosadašnjih izvedbi u Hrvatskom domu, već i publika na gostovanjima van Pakraca, a jučer je priznanje došlo i od struke. Naime, na 60. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera koji je održan online, pakračka „Sloga“ je u konkurenciji 16 predstava u izvedbi kazališnih skupina iz svih krajeva Hrvatske, osvojila tri nagrade: David Stokić za najbolju sporednu mušku ulogu, Kristina Zednik za najbolju glavnu mušku ulogu, a pripala im je i ona najvažnija nagrada - za najbolju predstavu u cijelosti! Također, imali su i dvije nominacije: Marta Filipović za najbolju glavnu žensku ulogu i Dubravka Špančić za najbolju režiju.

 

Obrazlažući glavnu nagradu, festivalsko Povjerenstvo u sastavu: dramaturginja, redateljica i teatrologinja Mira Muhoberac, redatelj i glumac Jasmin Novljaković i glumac Vjekoslav Janković nizalo je samo pohvale za izvedbu ove mlade glumačke družine okupljene u KPD-u „Sloga“. „Oduševljeni smo ovom predstavom koja je donijela svježinu na kazališnu amatersku scenu. Uložen je ogroman trud njihove voditeljice, a predstava pršti lepršavošću, šarmom, mladenačkom energijom, izvrsnom glumom, režijom, plesom, pjesmom, veseljem igre… Zaista je briljantna i mogli bi ju gledati stalno“, rekla je Muhoberac.

„Ovo je za nas ogroman uspjeh, kojemu se zaista nismo nadali. Vjerovali smo da je predstava dobra, ali u konkurenciji puno većih kazališnih družina, osvojiti pet nominacija i tri nagrade je izvan svih očekivanja. Presretni smo!“, oduševljeno je komentirala Dubravka Špančić jučerašnji trijumf.