Hol Osnovne glazbene škole je bio potpuno ispunjen ljubiteljima glazbe koji su došli poslušati glazbenu poslasticu u izvedbi njenih učitelja koji su se jučer navečer „preznojavali“ poput njihovih učenika prošli tjedan na prvom koncertu povodom obilježavanja Dana škole i njenog 22. rođendana.

Nemogućnost održavanja koncerta u gradskoj vijećnici samo je još više doprinijela intimnoj atmosferi koja je prožimala sve one koji su svojom prisutnošću došli pružiti podršku ljudima što svojim marljivim radom prenose glazbeno znanje na mlade polaznike škole koji tom zvonkom radošću obogaćuju svoje živote i živote svojih bližnjih.


Ravnateljica Alfreda Petani Grafina osvrnula se na rad škole u minulom razdoblju i na povratak njenih bivših učenika, sada učitelja, koji će glazbeno odgajati nove generacije Pakračana te je izrazila nadu da će to potaknuti i neke od sadašnjih polaznika na životni put podučavanja glazbe u ovoj školi, što bi u konačnici moglo dovesti i do osnivanja srednje glazbene škole u Pakracu. Također je iskoristila priliku da istakne uspjehe koje su polaznici škole ostvarili početkom tjedna na 5. međunarodnom natjecanju tamburaša u Požegi, na kojem je Stefani Škariot osvojila prvu nagradu u svojoj kategoriji, a drugu nagradu u svojim kategorijama su odnijeli Karlo Zanetti i Karlo Tomić-Bobaš.


Sinoćnji koncert je ujedno bio i oproštaj djelatnika osnovne glazbene škole od tete Brane, kako su od milja zvali školsku spremačicu Branku Čatak, koja je u školi radila od njenog osnutka i koja je svojom osebujnom ličnošću izgradila prisan odnos s njenim djelatnicima, a oni su joj zauzvrat kao prvoj umirovljenici OGŠ Pakrac na samom kraju koncerta pjesmom i glazbom zahvalili na svemu što je u proteklih 22. godine činila za školu.

PROGRAM:
1. Luka Iverac, mag. mus. i Kornelija Boršodi, mag. mus.
L. Boccherini: Menuet
2. Kristina Kačarovski, prof.
J. Atkins: Finding Grace
3. Tea Šimala, uč. i Kristijan Kostić, uč.
G. Faure: Pavane
4.Tea Silađi, prof. i Kristijan Kostić, uč.
E. de Curtis: Non ti scordar di me
5. Martina Faktor, mag. mus., Luka Iverac mag. mus. I Kristijan Kostić, uč.
B. Thompson: Fantasy on „The Augathella Drovers“
6. Tea Šimala, uč., Martina Faktor, mag. mus. i Kornelija Boršodi mag. mus.
J. Quantz: Andante
7. Tea Silađi, prof. i Kristijan Kostić, uč.
N. Rota: Parla piu piano (The Godfather)
8. Kornelija Boršodi, mag. mus. i Aleksandar Gašparović, univ. bacc. paed. mus.
Z. Dvorzak: Peppi czardas
9. Martina Faktor, mag. mus. i Kristijan Kostić, uč.
A. Piazzolla: Bordel 1900
10. Martina Faktor, mag. mus. i Ivan Golub, uč.
J. Fry: The Jolly Rondo
11. Aleksandar Gašparović, univ. Bacc. Paed. mus. i Ivan Golub, uč.
Z. Abreu (obr. Ž. Bradić): Tico-tico
Točka iznenađenja:
A. Piazzolla: Libertango; u izvedbi profesora i učitelja glazbene škole